Nesvarbu, ar jūs esate sezoninis minimalistas, ar norite visa galva pasinerti į minimalizmo judėjimą, šie paprasti įpročiai padės namus palaikyti geriausioje formoje, rašo apartmenttherapy.com.

Išplaukite indus nedelsdami

Pakankamai saugu pasakyti, kad nė vienas žmogus nemėgsta plauti pilnos kriauklės indų. Jei indus išsiplausite iškart po panaudojimo, bus daug paprasčiau išlaikyti švarią ir neapkrautą virtuvę, be to, sutaupysite laiko – juk išplauti kelias lėkštes užtruks tik porą minučių.

Nurinkite viską nuo stalviršių

Nesvarbu, kaip tvarkingai būtų sudėti jūsų buitiniai prietaisai ant virtuvės stalviršių, ar kaip gražiai išdėliotos visos kosmetikos priemonės vonioje, jei jų yra per daug, namai vizualiai atrodo netvarkingi. Išsikelkite sau tikslą visus daiktus, kurių dažnai nenaudojate, sudėti į spinteles ir stalčius.

Būkite griežti tam, ką atsinešate namo

Išlaikyti minimalistinius namus nėra vien tik turimų daiktų organizuotas tvarkymas, tuo pačiu tai yra ir užduotis neprisinešti namo daiktų, kurių iš tikrųjų nereikia. Daugiau mąstykite apie tai, kam pasakote „taip“, jūsų erdvė – labai brangi. Atsineškite čia tik tuos daiktus, kuriuos jūs dievinate ir esate įsitikinę, jog tikrai naudosite.

Neleiskite šeimos nariams suvežti jums ir užkrauti savo šlamšto ir duokite sau bent 24 valandas prieš kažką pirkdami internetu. Sumažinti nereikalingų daiktų skaičių namuose galite ir sudarydami norų sąrašus gimtadieniams ar kitoms svarbioms progoms, dovanų prašydami kokių nors įdomių pramogų (pvz., bilieto į koncertą) vietoje materialių daiktų.

Reguliariai sutvarkykite mažas vietas

Nors vienas didelis namų sutvarkymas atrodo idealus sprendimas, surasti laiko tokiam darbui yra pakankamai sunku. Tačiau neleiskite tam sulaikyti jus nuo minimalizmo. Sutvarkydami vieną mažą vietą namuose vienu kartu, jūs galite sukurti minimalistinius namus.

Padarykite sekmadienius (ar bet kurią kitą savaitės dieną) savo tvarkymosi diena ir imkitės tik vieno stalčiaus, virtuvės spintelės ar spintos lentynos. Tai visiškai neturi ilgai užtrukti. Jūs nustebsite, kiek daug galite padaryti vos per 15-20 minučių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)