Šiuo metu yra pats vorų poravimosi sezono įkarštis, o tai reiškia, kad iki pat spalio vidurio mūsų namuose svečiuosis ne pačios maloniausios išvaizdos padarai. Po grindis ropojantys vorai veikiausiai bus vorų patinai, ieškantys patelės, rašo Express.co.uk.

Praėjus rugsėjui ir spaliui, vorų namų viduje sumažėja. Nemažai žmonių šių gyvių bijo, nepaisant to, kad jie žmonėms dažniausiai nekelia jokios grėsmės.

Su tais žmonėmis, kurie vorų invazijos nepageidauja, valymo sensacijos – ponios Hinch – gerbėjai pasidalijo patarimais, kaip natūraliomis priemonėmis atbaidyti šiuos padarus.

Voras

Ponia Hinch, kurios tikras vardas ir pavardė yra Sophie Hinchliffe, yra valymo ekspertė ir gyvenimo būdo influencerė, „Instagram“ tinkle turinti daugiau nei 4,5 mln. sekėjų.

Pastaraisiais metais jos gerbėjai socialiniuose tinkluose dalijasi patarimais ir gudrybėmis, kaip spręsti įvairias namų valymo problemas.

Vienoje tokioje grupėje vienas „Facebook“ vartotojas užklausė, kaip namuose atsikratyti vorų.

„Gyvenu Jungtinėje Karalystėje ir savo žiemos sode vis randu MILŽINIŠKŲ vorų“, – rašė jis.
„Vis išnešu juos kuo toliau į lauką, bet kiekvieną dieną atsiranda naujas. Padėkite. Kaip man jų atsikratyti?“

Namų voras

Šis įrašas sulaukė daugiau nei 130 ponios Hinch gerbėjų komentarų, ir dažniausiai siūloma kovos su vorais priemonė buvo pipirmėčių eterinis aliejus arba arbata.

Kirsty Davidson patarė naudoti „pipirmėčių aliejų“. Janine Paga jai pritarė ir parašė: „Vorai į vidų patenka iš lauko, jie vis grįžta ieškoti poravimosi partnerės, kuri, deja, bus pasislėpusi kažkur jūsų namuose!“

„Padeda atskiestas pipirmėčių eterinis aliejus, išpurkštas aplink namus!“

Caroline Jones rašė: „Nusipirkau pipirmėčių arbatos, ją užplikiau ir supyliau į purkštuvą. Kol kas padeda, purškiu durų rėmus ir langus viduje bei išorėje!“

Pipirmėčių aliejus

„Purškiu kartą per savaitę. Viena dėžutė su 20 pakelių arbatos man kainavo tik 0,62 svaro!“

Allison Gibb Annand atsakė: „Nusipirkite buteliuką pipirmėčių aliejaus. Arbatinį šaukštelį aliejaus įpilkite į purkštuvą su vandeniu ir gerai suplakite, kad susimaišytų. Purkškite durų ir langų rėmus. Vorai pro juos daugiau nepraeis“.

Jai pritarė ir Emma Matthews: „Pipirmėčių aliejus jiems tikrai nepatinka. Purškiu aplink duris ir langus“.

Jean Brocklebank rašė: „Pipirmėčių aliejumi sudrėkinu vatos gabaliuką ir valau aplink langus ir duris“.

Arizona Mitchell pakartojo tą patį: „Purkškite pipirmėtėmis savo namų langus ir daiktus – vorai jų nekenčia!“

Pipirmėtės

Shell Madders rašė: „Pipirmėčių aliejus ir vanduo purškiklyje. Apipurkškite kiekvienas duris, plyšius ir langus“.

Šiek tiek kitokią priemonę pasiūlė Jessica Godsmark: „Gali būti, kad suveikia šviežios citrinų sultys. Pati dar neišbandžiau, bet bandysiu“. Hayley Foleher atsakė: „Manoma, kad juos turėtų sulaikyti kaštonai. Tiesiog prisirinkite kaštonų ir išdėliokite juos kampuose bei už įvairių daiktų“.

Shaz Taylor Morgan rašė: „Išpurkškite įėjimus actu arba citrinų sultimis – man tai padeda. Vorai nemėgsta rūgščių kvapų!“

Kelcy Bennett pridūrė: „Visas angas, pro kurias jie gali įropoti, purškiu „Indorex“ purškalu. Žinau, kad tai priemonė nuo blusų, bet, ačiū Dievui, ji suveikia“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)