Ko reikės:

- acto;
- vandens;
- citrinų aliejaus (pasirinktinai);
- dubens;
- dulkių siurblio;
- rankšluosčių arba kitokio audinio.

1 žingsnis. Įvertinkite nešvarumus

Kaip išvalyti odinius baldus pirmiausia priklauso nuo to, kokio tipo dėmės ir nešvarumai, su kuriais susiduriate. Ar tai rašalas? Riebalų dėmė? Ar kokia nors kitokia? Nustatydami nešvarumų kilmę padės jums parinkti geriausią būdą jiems panaikinti.

2 žingsnis. Pašalinkite palaidus nešvarumus

Su sausa šluoste nušluostykite visus palaidus nešvarumus bei daleles nuo odinio baldo paviršiaus.

3 žingsnis. Sumaišykite valiklį

Rašalo dėmėms pašalinti naudokite etanolį – su vatos padeliu švelniai valykite paviršių, kol dėmė išnyks. Jei reikia pašalinti riebalų dėmę, ant jos užpilkite žiupsnelį sodos – ji sugers riebalus. Jeigu nesate tikri dėl dėmės kilmės arba norite išvalyti bendro pobūdžio nešvarumus, paprasčiausiai sumaišykite actą su vandeniu santykiu 1:1. Panardinkite į šį tirpalą švelnios medžiagos skiautę (išgręžkite perteklių) ir švelniai valykite baldo paviršių. Kai baigsite, nusausinkite su rankšluosčiu.

4 žingsnis. Impregnavimas

Jeigu jaučiate poreikį, galite impregnuoti odinius baldus po to, kai juos išvalote. Odinius baldus, kurie naudojami kasdien, impregnuoti reikėtų bent kartą per metus, kad jie nenusidevėtų. Namų sąlygomis galima susikurti paprastą odos impregnantą: sumaišykite actą su citrinų aliejumi santykiu 1:1. Panardinkite į šį mišinį medžiagos skiautę ir išgręžkite tirpalo perteklių. Švelniai braukite per baldo paviršių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją