Įsivaizduokite, kad grįžtate po darbo į namus. Tarp savo daiktų ir kišenių ieškoti raktų šįkart neprireikia – vos prilietus durų rankeną, ji atpažįsta jūsų pirštų antspaudus ir be vargo įleidžia jus pro duris. Dar prieš grįždami namo pakeliui galėjote savo mobiliuoju nusistatyti tinkamą temperatūrą, todėl jūsų nepila prakaitas, net jei lauke temperatūra perkopė 30 laipsnių šilumos.

Iš karto grįžus turbūt nesinori pulti prie buities darbų? Valandėlę galima drąsiai skirti poilsiui. Todėl patraukiate į svetainę ir patogiai įsitaisote į masažinį krėslą, kuris pamasažuos jūsų nugarą taip, kaip tai daroma spa salonuose – ne šiaip pavibruos, bet kiekvieną nugaros ir kaklo raumenį išjudins krėsle įmontuotais dirbtiniais pirštais.

Kad nebūtų nuobodu, tuo pat metu užsidedate virtualios realybės akinius ir neskubėdami pasivaikštote po gražiausių Europos miestų, ir ne tik jų, gatveles – panorėję galite nusikelti į bet kurį iš jų. O jei šie vaizdai pernelyg kuklūs, galite pasirinkti ir egzotiškesnę kryptį – panardyti Maldyvuose, pakeliauti po Tailandą, joti ant kupranugario per karščio smelkiamą dykumą. Bet kur, kur tik panorės širdis. Argi ne fantastiškai skamba idėja apkeliauti visą pasaulį net neišeinant iš namų?

Po tokio atsipalaidavimo, turbūt pasijusite alkanas. Prieš tai galbūt nespėjote užbėgti į parduotuvę ir prigriebti ko nors greitai paruošiamo. Kažin, ko dar liko šaldytuve? Tam, kad patikrintumėte neprireiks net praverti durelių. Ant šaldytuvo įrengtas ekranas parodys jums ne tik tai, kokį maistą jame laikote, bet ir koks jo galiojimo laikas. Liko vos keli ingredientai ir jūs net neįsivaizduojate, ką iš jų pagaminti? Nieko tokio – šaldytuvas jums pateiks galimus receptų variantus!

IFA 2018

Maisto paruošimas, kai viskas po ranka – labai lengvai įvykdoma užduotis. Tačiau ar esate susidūrę su situacija, kai gaminant du patiekalus vienu metu, kažkuris iš jų spėja atvėsti ir prarasti savo skonį bei kvapą? Dabartinės technologijos leidžia viską daryti vienu metu – vienoje orkaitėje. Galite viršutinėje dalyje kepti vieną patiekalą, nustatę vieną temperatūrą, apatinėje dalyje – kitą patiekalą kitokioje temperatūroje. Tokia galimybė tampa neįkainojama ruošiantis Kalėdoms ir kitoms didžiosioms metų šventėms.

Aišku, neverta net minėti, kiek virtuvėje esančių prietaisų mala, plaka, traiško, pjausto kubeliais, šiaudeliais ir visokiom kitokiom geometrinėm figūrom. Buitinės technikos smulkmenos, kurios paverčia maistą tokiu, kurį net gaila valgyti – tikrais meno šedevrais. Ir tokius valgote kone kasdien be didelių laiko investicijų.

Nemaloniausia iki šiol buvo tvarkyti namus, tačiau dabar tai nebekelia rūpesčių. Greitai sudedate nešvarius indus į indaplovę, drabužius – į skalbyklę, o tada tiesiog savo išmaniajame telefone nustatote temperatūrą ir laiką, per kurį norite, kad viskas būtų atlikta. Taip pat dar pažymite, koks nešvarumo lygis, kad būtumėte įsitikinę, jog ant jūsų baltų marškinių vyno dėmės tikrai nebeliks.

IFA 2018

Grindų siurbimas ir plovimas jau seniai nebėra jūsų galvos skausmas. Viską nepastebimai padaro robotas siurblys, kuris ir išsiurbia, ir išplauna grindis bei kilimus nesukeldamas papildomų rūpesčių. Jūs jo netgi negirdite, mat šmirinėdamas po namus jis neskleidžia jokio garso.

Kai namų ruošai tereikia skirti vos keliolika minučių per dieną, visą likusį laiką jūs skiriate šeimai, draugams ir poilsiui. Kodėl nepažiūrėjus naujo filmo per 80 colių įstrižainės televizorių? O galbūt šiandien norisi žiūrėti ne filmą, bet peržvelgti senas nuotraukas ar smagius prisiminimus keliančius vaizdo įrašus. Arba pasižvalgyti po meno kūrinių galeriją?

Šiuolaikinis televizorius jūsų namuose siūlo ne tik mėgautis aukščiausios raiškos kino šedevrais, bet ir tiesiog pasigrožėti garsių fotografų nuotraukomis, iškiliausių tapytojų paveikslais. Galų gale, kai nežiūrite nieko, galite nusistatyti norimus vaizdus, jog šie papuoštų jūsų interjerą.

IFA 2018

Nemiga jūsų taip pat nebekankina, nes miegate ne ant paprastos pagalvės, kimštos žąsies plunksnomis, bet ant... roboto. Jis imituoja jūsų kvėpavimą ir skleidžia raminančius garsus, kurie netrunka panardinti jus į gilų miegą. Prieš pat užmiegant galvoje šmėsteli klausimas – kaip aš galėjau be viso to gyventi anksčiau?

Tai tik nedidelė dalis to, ką gamintojai siūlo žmonėms, siekiantiems pagerinti gyvenimo kokybę. Jau dabar viską, kas yra namuose, galima valdyti tik išmaniuoju telefonu, nudirbti visus darbus dar net neatvykus į namus ir grįžus visą laiką skirti tik sau. Daugelį prietaisų apskritai galite valdyti tiesiog balsu, nurodydami, ką jie turi padaryti.

Turbūt atsiras didelė dalis žmonių, kurie mano, kad šios technologijos atima iš žmonių gebėjimą viską atlikti savarankiškai, o galiausiai žmogus nieko nebesugeba padaryti pats, nes už jį viską padaro robotai pagalbininkai. Tačiau jei galėtumėte rinktis ir jūsų visiškai neribotų finansinės galimybės – ar pasirinktumėte turėti viską?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)