Portalas apartmenttherapy.com pateikia 10 valymo darbų, užtrunkančių vos minutę

Išvalykite maišytuvą

Nors jums galbūt jis neatrodo nešvarus, tačiau, kai maišytuvas spindi švara, keičiasi visos virtuvės vaizdas. Nuvalykite jį su savo mėgstamiausiu valikliu, perbraukite popieriniu rankšluoščiu ar šluoste ir grožėkitės, kaip visa virtuvė iškart suspindo švara.

Nuvalykite ypatingas vietas

Ant grindų yra kelios vietos, kurios linkusios būti itin purvinomis: vieta, kurioje jūs gaminate maistą ir grindų dalį aplink valgomąjį stalą. Čiupkite dulkių šluostę kartu su šluota ir greitai nuvalykite nuo maisto likusius trupinius bei kitus nešvarumus.

Nuvalykite kriauklę

Nors galėtumėte atlikti kruopštų kriauklės valymą prijungiant ir visus stalo įrankius, šį kartą tiesiog greitai išpurkškite ją su valikliu bei nuvalykite šonus ir dugną – tokiu būdu pašalinsite atsitiktinius priskretusius nešvarumus.

Patraukite švarius indus

Kartais šalia kriauklės dažnai užsilieka švarūs ir jau sausi indai, o kai kurie iš jų ten išbūna net kelias dienas. Išnaudokite minutę laiko tam, kad sudėtumėte juos į savo vietą ir jūsų stalviršis atrodytų mažiau perkrautas.

Nuvalykite mikrobangų krosnelę

Paimkite šluostę arba kempinę bei mėgstamą valiklį ir nuvalykite savo mikrobangų krosnelę. Tai prietaisas, kuris, jei dažniau valomas, sutaupo laiko ir jo nereikia vėliau intensyviai šveisti.

Sutvarkykite stalą

Kartais valgomasis stalas būna perkrautas daiktais, kurie nėra skirti maisto gaminimui – tai gali būti knygos, sodo reikmenys arba netgi jūsų vaikų namų darbai. Perkeldami kai kuriuos daiktus į jiems priklausančias vietas, virtuvė paversite kur kas tvarkingesne.

Virtuvė

Išvalykite kėdes

Kėdė yra vienas iš virtuvės baldų, kuriuos dažnai pamirštama valyti. Paimkite šluostę ir perbraukite per kėdžių paviršių – pamatysite, jog vaizdas virtuvėje visiškai pasikeitė į gerąją pusę.

Nuvalykite šaldytuvo dureles

Šaldytuvo durelės kaupia labai daug nešvarumų, ypač visur besimatančius pirštų antspaudus. Griebkite drėgną šluostę, suvilgytą muilu arba specialiu valikliu, ir nuvalykite dureles bei rankenas.

Sudėkite viską atgal į vietas

Jeigu išėmėte alyvuogių aliejų ar prieskonius – nepalikite bet kur. Vėliau sugaišite labai daug laiko vien tam, kad sudėliotumėte viską į savo vietas. Jeigu jūsų virtuvėje yra daug daiktų, paliktų ne vietoje, vienu metu paimkite ir sudėkite 5, o dar 5 šiek tiek vėliau.

Išmeskite šiukšles

Jei jūsų šiukšlių dėžė yra pilna, tuomet išmeskite jas. Tai užtruks ne ilgiau nei minutę, tačiau labai prisidės prie tvarkingos ir švarios virtuvės įvaizdžio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)