Ištuštinkite remontuojamą plotą

Iš remontuojamų zonų namuose pasistenkite išnešti visus daiktus. Net jei remonto užmojai nedideli, per renovaciją neišvengsite dulkių ir pan. Išneškite lempas, nukabinkite nuo sienų paveikslus ir kt. dekoracijas, išneškite lengvus baldus ir aksesuarus, kad jie neapdulkėtų, nebūtų aptaškyti dažais ir kt. statybų medžiagomis. Be to, šitaip palengvinsite remonto darbus – juk dirbti tuščiame kambaryje kur kas patogiau.

Apdenkite baldus

Remonto metu didesni baldai – spintos, lovos, čiužiniai, knygų lentynos ir net kai kurie aksesuarai lieka savo vietose. Dažniausiai žmonės apdengia juos plastiko dangalais, tačiau ne visada to pakanka, norint apsaugoti baldus nuo dulkių, kylančių remonto metu. Jeigu planuojami gręžimo darbai ar pan., apdenkite baldus senais patalynės užvalkalais, o ant viršaus uždenkite plastiko dangalais. Tinkamiausi – medvilniniais ir lininiai užvalkalai, jie sulaikys ir pačias smulkiausias dulkes, kurios patenka po plastiko dangalais. Po remonto darbų atsargiai nuimkite medžiaginius dangalus – jei juos suvyniosite švelniai ir atsargiai, visos dulkės ir nešvarumai pasiliks ant jų.

Patieskite ant grindų seną kilimą ar plastikinių patiesalų

Jei remontas vyksta namo viduje, toliau nuo įėjimo, neišvengiamai gali prisinešti purvo. Šiuo atveju patartina užtiesti ant grindų senų kiliminių takų, plastiko patiesalų ar pan., kad ant jų liktų nešvarumai nuo vaikštančių statybininkų kojų. Tokiu būdu purvo neprisineš į visus namus. Kai vakare statybininkai baigia darbą, užtiesalus galite susukti ir iškratyti lauke arba nusiurbti, o prieš darbų pradžią vėl ištiesti.

Remonto metu sudarykite valymo darbų planą

Patartina iš anksto apgalvoti tvarkymo, valymo darbų planą remonto metu. Iš anksto susitarkite su statybininkais, kas tvarkys remontuojamas zonas. Įprastai statybininkai po dienos darbų turėtų išsinešti nuolaužas ir pan. Bet dalį darbų galite atlikti patys. Išsiurbkite kilimus grindis, nuvalykite dulkes neremontuojamose namų zonose, kad oras namuose būtų grynas ir nešvarumų neprisineštų po visus namus.

Tvarkymas

Po remonto pasisamdykite profesionalius valytojus

Po remonto geriausia pasisamdyti profesionalius valytojus, tada galėsite džiaugtis atnaujintais namais. Net jei paisysite pirmų keturių patarimų, po remonto darbų neišvengiamai lieka dėmių, papiltų skysčių, nuolaužų. Profesionalias valymo paslaugas teikiančių įmonių darbininkai iš pagrindų išvalys namus ir nepaliks jokių remonto pėdsakų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)