Daiktai, kurie nebetinka jūsų stiliui

Galbūt anksčiau žavėjotės kokiu nors specifiniu stiliumi ir įsigijote daug su juo susijusių daiktų? Tuo metu tai neabejotinai šildė širdį ir džiugino akis, tačiau laikui bėgant žmonės keičiasi ir skonis daiktams taip pat. Jeigu tai, ką esate įsigijęs anksčiau, nebetinka jūsų dabartiniam stiliui – atsikratykite tų daiktų. Skonis ir stilius keičiasi, o jūs nesate toks pats žmogus, koks buvote prieš keletą metų. Gyvenkite dabartimi ir pagal tai formuokite savo interjerą.

Daiktai, kurie turi užpildyti tuštumą

Daug žmonių turi daugiau baldų negu jiems iš tikrųjų reikia. Dekoruodami namus dažnai jaučiame spaudimą būtinai užpildyti visas erdves. Pavyzdžiui, jeigu namuose yra tuščia siena, kirba mintis, kad ant jos būtinai reikia pakabinti paveikslą arba šalia pastatyti kokį nors baldą. Tačiau iš tiesų, taip daryti visai nebūtina – tokius daiktus galite išmesti arba padovanoti kam nors. Prieš pirkdami naujus baldus taip pat pamąstykite apie tai, kad jūsų namai tikrai neturi būti viskuo apstatyti, kad būtų jaukūs ir gražūs.

Dideli daiktai, kuriems nėra vietos jūsų namuose

Antikvarinė komoda, kurią pamatėte sendaikčių turguje gali būti labai graži, išskirtinė ir galbūt neįtikėtinas lobis jūsų širdžiai ir akims, tačiau jeigu neturite, kur jos pastatyti, įsigyti tokio daikto tikrai neverta. O jeigu jau įsigijote, geriausia pradėti ieškoti jai naujų namų. Kartais baldai, kurie mums labai patinka, tiesiog netinka mūsų namams, todėl su tuo reikia susitaikyti.

Daiktai, kurie netinka jūsų gyvenimo būdui

Galbūt turite sofą, kuri yra labai graži, tačiau labai nepatogi ir dėl to ant jos niekada nesėdite? Arba porcelianinių indų servizą, kurio panaudoti niekaip neatsiranda tinkama proga? Kilimą, ant kurio bijote vaikščioti, nes jis labai lengvai išsitepa? Svarbu pagalvoti ne tik apie tai, kaip atrodo namai, bet ir apie tai, kaip jūs juose jaučiatės. Namai turėtų būti vieta, kur jaustumėtės patogiai, kur galėtumėte atsipalaiduoti. Daiktai, kurie tam trukdo, turėtų būti pašalinti.

Projektai, kurių niekada nepabaigsite

Tokiais dalykais atsikratyti yra sunkiausia. Jeigu mėgstate meistrauti namuose arba nuolatos bandote tai padaryti, tačiau jums niekaip neišeina pabaigti pradėtų darbų, tuos daiktus turėtumėte išmesti. Galbūt po daugelio metų jums reikia pripažinti, kad niekada taip ir neperdažysite to fotelio ar nesukalsite naujo stalo pavėsinei. Tačiau nereikia dėl to graužtis – visą kaltę kartu su nereikalingais daiktais išmeskite iš savo namų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)