Labai svarbu paruošti patalpas, kad nuotraukose jos atrodytų maksimaliai patraukliai.
O prieš fotografuodami paskaitykite, kokie 6 daiktai jokiu būdu neturėtų matytis nuotraukose:

Aukštos vazos

Bostone dirbantis nekilnojamojo turto fotografas Robertas Moreno teigia, kad didelės gėlių puokštės atrodo įspūdingai gyvai, o dvimatėse fotografijose jos kuria nepageidaujamą įspūdį. „Nekilnojamojo turto objektų nuotraukose norime parodyti erdvę, o didelė vaza nuotraukoje užims daug vietos.“
Pasak fotografo, siekiama, kad kambariai nuotraukose atrodytų kuo erdvesni, todėl jis pataria išnešti didžiules vazas ir gėlių puokštes.

Maži kilimai

Laisvai samdoma fotografė iš Niujorko Zoe Wetherall teigia, kad maži kilimai, kilimėliai vizualiai mažina erdvę. „Nuotraukose turi matytis grindų danga; išneškite mažus kilimėlius, takelius, tada patalpos atrodys erdvesnės“, – pataria fotografė, ypač tiems, kurių grindys – iš lentų ar iš plytelių.

Pernelyg daug prietaisų

Tikrai nereikia išnešti šaldytuvo ar dangstyti orkaitės, bet mažus prietaisus sudėkite į spinteles, nepalikite ant spintelių, ant stalų ir pan. Anot Z. Wetherall, nepriklausomai nuo virtuvės dydžio, prietaisai turėtų būti padėti, išskyrus kavos virimo aparatą ar stovą su peiliais spintelės kampe.

Netvarkinga virtuvė

Skirtingų tonų elektros lemputės

Galbūt jums patinka eklektika ir jūsų šviestuvai, lempos yra įvairių stilių? Puiku, tačiau šiltos ir šaltos šviesos elektros lemputės nuotraukose nederės ir atrodys negražiai. Z. Wetherall rekomenduoja, kad vienoje patalpoje būtų vienodo tono elektros lemputės.

Nepaklota lova

Niekas jūsų per daug nepasmerks, jei ne kasdien tvarkingai pasiklosite lovą. Išimtis – diena, kai bus daromos jūsų būsto nuotraukos pardavimui. Tvarkingai užtieskite lovatiesę, padėliokite dekoratyvinių pagalvėlių. Svarbus dalykas: apverskite miegojimui skirtas pagalves taip, kad nesimatytų prasiskyrusių užvalkalų kraštų – pasak fotografės, nuotraukose tai atrodo siaubingai.

Apšvietimas namuose

Įjungtas televizorius ar besisukantis ventiliatorius lubose

Profesionalūs fotografai daro daug kiekvienos patalpos nuotraukų, ir vaizdai įjungtame televizoriuje ar palubėje besisukantis ventiliatorius nuotraukose atrodys išplaukę. Kai bus fotografuojama, išjunkite juos.

Paruoškite namus prieš fotografuodami juos pardavimui

R. Moreno pateikia nekilnojamojo turto agentams ir jų klientams sąrašą patarimų, kaip paruošti namus, prieš fotografuojant juos pardavimo nuotraukose. „Dažniausiai vadovaujamasi pirmu įspūdžiu“, – pabrėžia jis. Vadovaudamiesi patarimų sąrašu, tinkamai aprengsite namus pardavimui, jų nuotraukos trauks būsimų pirkėjų akį:

  • Tualete pakabinkite naują tualetinio popieriaus ritinėlį.
  • Ištraukite prietaisus, prailgintuvus, kad nesimatytų laidų (arba pridenkite laidus).
  • Išneškite naminių gyvūnų žaislus ir dubenėlius.
  • Paslėpkite kalendorius.
  • Patiesinkite kreivai kabančių fotografijų rėmelius.
  • Nuo šaldytuvo nuimkite magnetus ir nuotraukas.
  • Išneškite šeimos narių nuotraukas ir kt. asmeninius daiktus, kurių nenorite rodyti nepažįstamiems žmonėms.


Jei kyla bent menkiausia abejonė dėl kokio nors daikto. P. Moreno rekomenduoja jį patraukti: „Mažiau yra daugiau, geriau mažiau asmeninių daiktų ir apkrovimo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją