Norite tvarkingų ir jaukių namų? Atsikratykite balasto. Liaukitės nereikalingus daiktus perkėlinėję iš vienos vietos į vietą. Su jais reikia paprasčiausiai atsisveikinti.

Užduokite vieną klausimą

Ar šis daiktas man teikia džiaugsmą? Tai klausimas, kurį turėtumėte užduoti sau apie kiekvieną namų daiktą. Privalote būti sąžiningi prieš save – ar tas konkretus daiktas kelia teigiamas emocijas. Namuose jus turi supti tik pasitikėjimą ir galią simbolizuojantys dalykai. Tai galioja viskam – pradedant drabužiais ir baigiant knygomis bei fotografijomis.

Kategorija po kategorijos

Daugumos daroma klaida – tikrojo problemos masto nesuvokimas. Mari Kondo pataria namus reorganizuoti laipsniškai. Pavyzdžiui, apsibrėžti tikslą vienu metu sutvarkyti vieną kategoriją daiktų. Tokiu būdu bus lengviau kontroliuoti procesą ir planuoti laiką.

Namų tvarkymas

Laikykite daiktus vertikaliai

Pagrindinis Mari Kondo sugalvotas daiktų laikymo principas yra vertikalumas. Jei daiktai bus laikomi vertikalia tvarka, tiesiog negalėsite apie juos pamiršti. Jie nepaskęsta krūvose, juos lengviau prižiūrėti ir prireikus pasinaudoti. Be to, vertikaliai ant pakabų laikomi drabužiai nesiglamžo.

Šiek tiek apie maisto produktus

Maisto produktai į namus dažniausiai atkeliauja spalvingose pakuotėse, skardinėse ir buteliuose. Visos tos pakuotės namuose sukuria savotišką informacinį triukšmą, kuris visu svoriu užgula vos atidarius spintelę. Jei maisto produktus persidėsite į švarius indelius, to triukšmo nebeliks. Lentynos atrodys tvarkingiau, apims lengvumo jausmas.

Namų tvarkymas

Drabužiai

Svarbiausia drabužius klasifikuoti pagal sezoną. Viskas, ką vilkite šiuo metu laiku, turi būti prieš akis. Panašių spalvų ir audinių drabužius geriausia laikyti kartu. Tai apsaugos nuo nereikalingų pirkinių, pamiršus, kad kažką panašaus jau turite. Kabinti drabužius reikėtų pagal jų ilgį iš kairės į dešinę. Tokia strategija padės sukurti erdvios ir tvarkingos drabužinės įspūdį.

Rankinės

Kiekvieną dieną iškraustykite savo rankinę. Tokia strategija padės geriau susiorientuoti, ko jums reikia, ir ko ne. Nenorite, kad rankinės paprastų formą? Laikykite jas sudėję vieną į kitą. Toks sprendimas padės sutaupyti vietos.

Nuotraukos

Krūvos nuotraukų – dar viena bėda. Fotografijos padeda prisiminti svarbiausius gyvenimo įvykius, tačiau svarbu jomis neapsikrauti.

Knygos

Yra dvi kategorijos knygų, kurių jums nereikia: tai jau perskaitytos ir pamirštos knygos ir tos, kurias perskaityti planuojate jau seniai, bet taip ir neprisiruošėte to padaryti. Pirmosios kategorijos knygos jau atliko savo darbą. Atsikratę antrosios kategorijos knygų, iš karto suprasite, ar vis dar norite jas perskaityti.

Darbo vieta

Jūsų darbo vieta turi padėti jums dirbti. Tai reiškia, jog pirmiausia ji turi būti labai tvarkinga, tačiau po ranka turi būti visko, ko gali prireikti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)