Prioritetas patalynei ir rankšluosčiams

Patalynė ir pagalvės surenka gausybę negyvos odos ląstelių, bakterijų, patogenų ir dulkių erkučių. Rankšluosčiai sukuria idealią terpę bakterijoms. Net naudojami tik keletą dienų, rankšluosčiai užveisia pelėsius, mieles, randama ir žarnyne esančių bakterijų. Nedaug daiktų namuose turi tokį artimą kontaktą kaip patalynė ir rankšluosčiai, todėl skalbkite juos dažnai.

Dezinfekuokite visus pultelius ir jungiklius

Visus pultelius, šviesos jungiklius ir mygtukus kruopščiai dezinfekuokite. Tai yra vieni nešvariausių daiktų kambaryje, nes juos nuolat liečia mikrobais ir nešvarumais aplipusios rankos.

Išvėdinkite kambarius

Viešbučių kambarinės žino, kad šviežias oras geriausiai išvėdina kambarį po valymo darbų. Jų metų sukeliate dulkes ir naudojate daug cheminių valiklių, todėl verta kiekvieną kartą atverti langus bent penkioms minutėms ir viską išvėdinti, net jeigu lauke šalta. Be to, atvėrę langus ir įleidę natūralią šviesą, pamatysite, kokių vietų dar neišvalėte arba kur valymo buvo per mažai.

Prie valymo įrankių arsenalo pridėkite dantų šepetėlį

Dantų šepetėlis gali išvalyti tokius užkampius ir plyšius, kurių kempinėlės ir šluostės nepasiekia. Šepetėlis ypač pasiteisina vonios kambaryje, kur sunkiai pasiekiamų vietų apstu.

Išsiurbkite iš pažiūros keistas vietas

Dulkių siurbliu prasiurbkite baldus, antklodes, lovų galvūgalius bei pagalvėles. Viešbučių tvarkytojos žino, kad jei į baldus ir interjero aksesuarus bus kreipiama nepakankamai dėmesio, jie greitai tampa nutriušę.

Geriausias būdas valyti dulkėms

Seni marškinėliai arba bet kuris kitas iš medvilnės pagamintas daiktas gali valyti dulkes taip pat efektyviai kaip ir specialiai tam pirkta šluostė. Greičiausiai kiekvienas savo namuose rastų senų medvilninių drabužių, tad kam išlaidauti?

Visus įrankius turėkite su savimi

Jums nereikia specialaus vežimėlio ant ratukų, kokius turi kambarinės, kad visus reikalingus valymo įrankius turėtumėte su savimi. Sudėkite visus valiklius ir šepečius su šluostėmis į krepšelį, o šį patalpinkite po virtuvės arba vonios kriaukle.

Nepamirškite susitvarkyti su daiktais

Sutvarkykite visus paviršius ir nukraustykite nuo jų nereikalingus daiktus. Kuo mažiau daiktų ant įvairių paviršių, tuo lengviau juos valyti nuo dulkių, kai nereikia visko kilnoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)