Taigi, nuo orkaitės stiklo švaros priklauso ir orkaitės naudojimo patogumas, ir netgi jos efektyvumas. Tačiau gaminamas maistas neišvengiamai tyška ir varva, o visi lašeliai ir nešvarumai prilimpa prie paviršių ir išsilaiko ant jų tol, kol juos nuvalome. Orkaitės stiklas užsiteršia ypač bjauriai, be to, jo neįmanoma nuvalyti, kol orkaitė įkaitusi. Deja, kai ji pagaliau ataušta, purvinas stiklas jau būna pamirštas. Kadangi taip vyksta nuolatos, priskrentantys maistas, riebalai ir kitokie nešvarumai tolydžio kaupiasi, o jau tada tenka gerokai paplušėti, kad juos nugremžtume.

Vis dėlto orkaitės stiklo valymas nebūtinai turi prilygti katorgiškam triūsui. Kad sektųsi kuo lengviau, portalas „Express.co.uk“ siūlo atkreipti dėmesį į namų tvarkymo temas gvildenančios britų influencerės Mrs Hinch „Facebook“ paskyros sekėjų atskleistus orkaitės valymo triukus.

Vertingi patarimai pasipylė, kai viena Mrs Hinch „Facebook“ puslapyje apsilankiusi moteris paprašė patarti, kaip kuo lengviau pašalinti prie orkaitės durų stiklo prikepusius riebalus.

Į prašymą sureagavo net 126 paskyros sekėjai ir daugelis patarė naudoti indaplovėms skirtas tabletes.

„Idealiausiai tiks indaplovių tabletė. Šiek tiek ją sudrėkinkite ir šveiskite svilėsius. Nuo savo orkaitės stiklo nešvarumus – net ir sunkokai pasiduodančius – taip nuvalau gana lengvai“, – parašė viena komentatorė.

„Indaplovių tabletės daro stebuklus – puikiausiai šalina dėmes nuo orkaitės stiklo, be to, yra pigios“, – pridūrė kita.

Indaplovės tabletės

Atminkite, kad indaplovių tabletės yra gaminamos iš indų ploviklio koncentrato ir sugeba įveikti riebalus.

Tablečių efektyvumą lemia ir abrazyvinis paviršius, pakankamai kietas, kad nugremžtų svilėsius, tačiau ne toks agresyvus, kad subraižytų stiklą.

Kiti Mrs Hinch sekėjai siūlė naudoti gryną ploviklį arba ploviklio ir geriamosios sodos mišinį.

„Iš natrio hidrokarbonato (kitaip – geriamoji soda) ir indų ploviklio išeina kuo puikiausiai pasta. Užtepkite jos ant orkaitės stiklo, o po 20 minučių nuvalykite nekietu šepetėliu. Pernelyg šveisti tikrai nereikės“, – parašė viena paskyros sekėja.

Visgi prieš bent vieną iš šių priemonių reikia gerai apgalvoti, ar ji jums tinkama ir ar nesugadinsite savo prietaiso.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)