Instagrame ji išpublikavo videoreportažą, kuriame pasidalino paprastu būdu, kaip išvalyti kalkes iš virdulio visiškai natūraliomis priemonėmis, juo dalinasi portalas „Express.co.uk“.

Kate patikino – šios priemonės efektyvios, jūsų virdulys spindės kaip naujas. Pasirodo, tereikia baltojo acto, citrinos sulčių arba citrinos rūgšties – visų šių dalykų galima nusipirkti už ne itin didelę kainą.

Moteris pasakojo savo instagramo paskyros sekėjams: „Tai paprastas būdas išvalyti kalkes iš arbatinio. <...> Įdėkite į virdulį citrinos gabalėlį. Jei neturite citrinos, tą pačią funkciją kuo puikiausiai atliks actas arba galite išbandyti citrinos rūgštį.“

Jei naudosite actą, jums reikės vieno ar poros puodelių. Jei norite naudoti citriną, Kate rekomenduoja įdėti vieną–dvi citrinas (jei iš jų išspaustos sultys). Supjaustykite citriną, prieš dėdami į virdulį.

Citrinos rūgšties yra citrusiniuose vaisiuose arba galima nusipirkti citrinos rūgšties pakeliuose. Kate rekomenduoja berti į virdulį vieną–du šaukštelius citrinos rūgšties.

Rūgštis tirpdo kalkes, štai kodėl visos trys minėtos priemonės veiksmingai išvalys jūsų virdulį.

Kate aiškino: „Įpilkite į virdulį vandens, kad apsemtų kalkių sluoksnį, ir užkaiskite virdulį; kai užvirs, palikite pusvalandžiui atvėsti. Paskui dar kartą užkaiskite virdulį, po to viską išpilkite. Pamatysite- virdulio vidus bus švarutėlis, visiškai be kalkių.“

Jeigu nerimaujate, kad virdulyje liks acto ar citrinos kvapo, po valymo procedūros tiesiog įpilkite švaraus vandens, jį užvirinkite ir išpilkite – garantuotai jokio kvapo neliks.

Virdulio valymo nuo kalkių procedūra

-Įdėkite į virdulį supjaustytą vitriną arba įpilkite dvi stiklines acto ar įberkite du šaukštus citrinos rūgšties.

-Pripilkite į virdulį vandens, kad būtų apsemtos visos kalkių sankaupos.

-Užvirinkite virdulį ir palikite pusvalandžiui atvėsti. Jei kalkių daug, vėl užvirinkite vandenį (tą patį vandenį, su tuo pačiu actu ar kt. priemone).

-Viską išpilkite iš virdulio, išskalaukite virdulį šaltu vandeniu. Jei liko acto ar citrinos kvapo, įpilkite vandens į virdulį, užvirinkite, paskui tą vandenį išpilkite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)