Deja, puoselėti čiaupų švarą ne taip lengva – ant jų lieka pirštų žymių ir dėmelių nuo vandens lašų, net jei visai neseniai kruopščiai nušveitėte čiaupą. Laimė, sumanios šeimininkės atrado gudrybę, kaip nublizginti chromo čiaupą. Pasirodo, jums tereikės kepimo popieriaus, rašo portalas express.co.uk.

Kodėl kepimo popierius veiksmingai valo čiaupus?

Kepimo popierius yra specialus popierius, kurio įtiesiate į kepimo skardą. Kodėl vaškuotu kepimo popieriumi lengva nublizginti čiaupus? Nuo vaško susidaro nematoma plėvelė, kuriai esant nesimato pirštų ir vandens lašų žymių.

Kepimo popierius

Kaip blizginti vaškuotu kepimo popieriumi čiaupą

Prieš blizginant chromo čiaupą vaškiniu kepimo popieriumi, pirmiausia švariai nuvalykite čiaupą (tada netrinsite popieriumi dėmių ant čiaupo).

1. Pirmiausia universaliu valikliu apipurkškite ant čiaupo ir rankenėlių.
2. Sausa, švaria šluoste nuvalykite valiklį, kad čiaupas būtų švarus ir spindėtų.
3. Atsikirpkite lakštą kepimo popieriaus.
4. Vaškuotu kepimo popieriumi trinkite chromo paviršių, kad neliktų nepatrintų vietų. Galite sulenkti popieriaus lakštą ir tada trinti čiaupą – bus dar patogiau.

Vandens maišytuvas

Blizginti galima ne vien čiaupus, bet ir kitas vietas bei daiktus namuose

Kai išbandėte gudrybę su kepimo popieriumi virtuvėje ir vonios kambaryje, nublizginote čiaupus, imkitės kitų vietų. Turite nerūdijančio plieno šaldytuvą? Nuvalykite nešvarumus, dėmes valymo priemone, o paskui nublizginkite paviršių kepimo popieriumi.

Nerūdijančio plieno viryklės rankenėlėms bei mygtukams taip pat tinka ši gudrybė.

Nepamirškite dirbinių iš žalvario, chromo, prietaisų ir nerūdijančio plieno. Vaškiniu kepimo popieriumi nublizginkite durų rankenas, spintų rankenėles, dušo galvutę ir kt.

Argi ne smagu žiūrėti į švarutėlę kriauklę ir čiaupą? Pasitelkus gudrybę su kepimo popieriumi nebeteks liūdėti, kad švaros pojūtis trumpalaikis, ir ant jūsų čiaupo nebesimatys pirštų atspaudų ir vandens lašų dėmių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją