Daugelis mano, kad gertuvę užtenka praskalauti. Deja, to nepakanka. Bėgant laikui dėl seilių ir drėgmės gertuvėje, jos dangtelyje arba šiaudelyje (jei toks yra) gali imti kauptis bakterijos – potencialus užkrato šaltinis, rašo hunker.com.

Kaip plauti gertuvę

Jei, vadovaujantis gaminto nurodymais, gertuvę galima plauti indaplovėje, ją dėti reikėtų į viršutinę lentyną. Gertuvė jokiu būdu neturi atsidurti indaplovės purkštuvo mentės kelyje.

Jei gertuvę plaunate rankomis, naudokite buteliams skirtą šepetėlį, kuriuo pavyks efektyviai išplauti tiek indo vidų, tiek išorę. Plauti reikia karštu vandeniu ir indų plovikliu. Tai atlikus, gertuvę reikia praskalauti vandeniu ir nusausinti medžiaginiu arba popieriniu rankšluosčiu. Gertuvės viduje neturi likti drėgmės.

Kaip plauti gertuvės šiaudelį

Jei gertuvė su šiaudeliu, šiaudelį taip pat būtina išplauti. Galima įsigyti šiaudeliams šveisti skirtą šepetėlį. Šiaudelį reikia plauti kasdien. Tam pakaks karšto vandens ir šiek tiek indų ploviklio. Išplautą šiaudelį reikia padėti džiūti į indų džiovyklą arba paguldyti ant rankšluosčio.

Gertuvės valymas

Kaip plauti gertuvės dangtelį ir guminį jo žiedą

Daugelio gertuvių dangteliai dėl sandarumo iš vidaus apvesti guminiu žiedu. Kai kurios gertuvės turi ir guminį kaklelį. Ypač svarbu pasirūpinti šių komponentų švara, nes kaip tik ant jų dažniausiai veisiasi pelėsiai ir kaupiasi bakterijos. Dangtelį ir kaklelį pavyks nušveisti nedideliu šepetėliu arba indams plauti skirta šluoste. Plauti reikia karštu vandeniu, naudojant indų ploviklį.

Kaip švarinti gertuves ir jų dalis, jei ant jų pelėsis

Nepatingėkite kuo dažniau patikrinti, ar gertuvėje arba ant jos dalių nesiveisia pelėsis. Jei buteliuke, šiaudelyje, ant guminio kaklelio arba dangtelio žiedo pastebėjote pelijimo požymių, gertuvę būtinai dezinfekuokite. Pasigaminkite specialų tirpalą iš valgomojo šaukšto baliklio ir 4 puodelių vandens. Panardinkite į jį buteliuką ir kitas gertuvės dalis ir palikite 5–6 valandoms pamirkti. Praėjus šiam laikui, gertuvės dalis išskalaukite karštu vandeniu ir kruopščiai nusausinkite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)