Nors dauguma per karščius rūpinasi, kaip patiems ištverti karštį, reikia nepamiršti pasirūpinti ir savo kambariniais augalais.

Ar jie atrodo labiau nuvytę? Pasirodo, galbūt per karščius juos laistote netinkamu metu.

„GardenList“ įkūrėjo Oliverio Hillo dėka pateikiame keletą įžvalgų, kaip išlaikyti kambarinius augalus gyvus, rašo portalas „The Mirror“.

Kada geriausia laistyti kambarinius augalus?

Karščio bangos pareikalaus daugiau pasiruošimo ir planavimo, kad jūsų kambariniai augalai išliktų gyvi, o tam padės pasirinktas laistymo paros laikas.

Pasirodo, laistymas, kai dienos metu temperatūra yra žemiausia, bus labai svarbus.

Kaip teigia Oliveris: „Vienas svarbiausių dalykų, kuriuos galite padaryti, yra laistyti augalus tinkamu laiku. Augalus geriausia laistyti ryte arba vakare, kai saulė nėra kaitriausia. Laistant augalus dieną, vanduo gali išgaruoti nespėjęs pasiekti šaknų.“

Kambarinių gėlių laistymas

Kaip dar padėti kambariniams augalams per karščius?

Daugelis žmonių, desperatiškai bandydami išlaikyti savo žaliuosius bičiulius gyvus, juos perlaisto.

Atsispirkite šiam norui, nes per gausus laistymas gali būti toks pat žalingas, kaip ir nepakankamas.

Oliveris tęsia: „Kitas patarimas – įsitikinkite, kad neperlaistote savo augalų. Karštyje tai gali būti problema, nes dirvožemis gali labai greitai išdžiūti. Augalus laistykite tik tada, kai dirva sausa. Jei augalai nuvyto, galite pabandyti juos apipurkšti vandeniu. Tai padės juos atvėsinti ir atgaivinti.“

Taip pat labai svarbu, kur pastatysite augalus, nes dauguma jų didžiąją dienos dalį turi būti tiesioginiuose saulės spinduliuose.

Oliveris pridūrė: „Įsitikinkite, kad augalams suteikiama pakankamai šviesos. Daugeliui augalų reikia bent šešių valandų saulės šviesos per dieną. Jei augalai negauna pakankamai šviesos, jie gali pradėti vysti ir nykti.“

Žinoma, šie patarimai gali skirtis priklausomai nuo augalo, todėl verta dar kartą patikrinti, ko reikia konkrečiam kambariniam augalui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją