Dezinfekuokite grožiui ir manikiūrui skirtas priemones

Kiekvieną kartą, kai panaudojate pincetą, manikiūro ar pedikiūro reikmenis, blakstienų rietiklį, jie liečiasi su oda ir apsineša bakterijomis. Nuvalykite juos nedideliu kiekiu vandenilio peroksido – jis dezinfekuos priemones ir apsaugos nuo infekcijų.

Dezinfekuokite dantų šepetėlius

Dantų šepetėlį galima dezinfekuoti trumpan panardinus į vandenilio peroksidą. Tiesa, prieš naudojant, jį reikėtų gerai išskalauti vandeniu.

Kvapnesnės ir dailesnės pėdos

Nemalonų kvapą skleidžiančios pėdos dažniausiai būna pasidengusios bakterijomis, kurios ir sukelia kvapą. Padarykite tirpalą iš vandens ir vandenilio peroksido santykiu 3:1. Šis metodas gali padėti išvengti grybelio ir sutrūkinėjusių kulnų.

Atnaujinkite ir dezinfekuokite virtuvės kempinėles

Virtuvės kempinės kaupia gana pavojingas bakterijas, tokias kaip E. Coli ir salmoneles. Dezinfekuokite kempines kasdien sumaištydami vandenilio peroksidą ir vandenį lygiomis dalimis.

Išvalykite medines pjaustymo lenteles

Kiekvieną kartą, kai naudojate medines arba plastikines pjaustymo lenteles, nedideliuose jų įbrėžimuose kaupiasi bakterijos. Papurkšdami ant jų vandenilio peroksido užtikrinsite, kad lentelėmis naudotis saugu.

Dezinfekuokite šaldytuvą

Po to, kai išvalote šaldytuvą, vidų dar išpurkškite vandenilio peroksidu, kad sunaikintumėte visas užsilikusias bakterijas. Palaikykite keletą minučių ir nušluostykite drėgna šluoste.

Išvalykite plytelių skiedinį

Skiedinys tarp vonios ir virtuvės plytelių ne tik išsipurvina, bet ir užveisia pelėsį. Vienas geriausių būdų panaikinti pelėsį ir grybelį – pasitelkti vandenilio peroksidą. Skiedinio valymui sumaišykite kepimo sodą ir vandenilio peroksidą. Užtepkite šį mišinį ant plytelių (tai taip pat padės nuvalyti muilo likučius) ir palikite penkioms minutėms. Nuplaukite vandeniu ir nušluostykite.

Išblizginkite veidrodžius

Naudokite mikropluošto šluostę ir vandenilio peroksidą – veidrodžiai spindėte spindės švara.

Išbalinkite nešvarius drabužius

Jeigu nemėgstate baliklio, jums pravers vandenilio peroksidas norint išvalyti nešvarius baltus drabužius. Įpilkite puodelį vandenilio peroksido į skalbyklę prieš skalbdami. Tiesa, šiuo atveju skalbti turite tik baltus drabužius.

Atsikratykite pageltusių prakaito dėmių nuo baltų marškinėlių

Sumaišykite ketvirtadalį puodelio vandenilio peroksido, ketvirtadalį puodelio kepimo sodos ir ketvirtadalį puodelio vandens. Naudodami minkštą šepetėlį, ištrinkite šiuo mišiniu pageltusias dėmes ir palikite bent pusvalandžiui. Tuomet dar kartą šepetėliu pavalykite dėmes ir išskalbkite kaip įprastai.

Įveikite dulkių erkutes

Dulkių erkutės maitinasi negyvos odos ląstelėmis, kurių mūsų namuose apstu, ypač miegamajame. Išpurkškite savo čiužinį vandenilio peroksidu, kad išnaikintumėte visus parazitus. Leiskite čiužiniui visiškai išdžiūti prieš perklojant lovą švaria patalyne.

Dezinfekuokite vaikų ir augintinių žaislas

Norėdami išnaikinti mikrobus ir bakterijas, išpurkškite žaislus vandenilio peroksidu. Tuomet palaukite keletą minučių ir nuskalaukite vandeniu.

Priverskite sodą augti ir žydėti

Papildoma deguonies molekulė vandenilio perokside padidina augalų gebėjimą pasiimti reikalingas medžiagas iš dirvožemio. Ir jo reikia tikrai nedaug. Sumaišykite tirpalą iš 2 litrų kambario temperatūros vandens ir vieno šaukštelio vandenilio peroksido. Iš karto galite juo patręšti lauko ir kambario augalus.

Apsaugokite augalus nuo ligų

Vabzdžiai, grybelis ir kitokios ligos lengvai plinta nuo augalo prie augalo. Pasinaudokite vandenilio peroksidu, kad dezinfekuotumėte sodo įrankius po kiekvieno naudojimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)