Netyčia praleidžiate numatytą susitikimą

Be abejo, taip gali nutikti dėl pateisinamų priežasčių (pavyzdžiui, žemės drebėjimo arba nenumatytų šeimos aplinkybių). Tačiau mes kalbame apie tokį atvejį, kai suplanuotas susitikimas ar renginys tiesiog pamirštamas. Jei taip nutinka ne vieną kartą, tai parodo, kad jūsų dabartinė dienotvarkės planavimo sistema neveiksminga.

Sprendimas: susikurkite dienos režimą ir susiplanuokite kiekvieną dieną taip, kad nebepraleistumėte jokių svarbių renginių ar susitikimų.

Nebežinote, kokių daiktų turite namuose

Jei vis atrandate spintoje drabužių, kurių nepamenate pirkę, arba nusiperkate knygų ar elektroninių įrenginių, o grįžę namo pamatote, kad tokius jau turite (žr. # 5), laikas iš pagrindų susitvarkyti daiktus – nereikalingų atsisakyti, o likusius susidėti taip, kad visada žinotumėte, kur jie.

Vis nerandate kasdien reikalingų daiktų

Taip, visi mes darome klaidas, ir visiems mums retkarčiais nutinka nenumatytų situacijų. Bet jei reguliariai nerandate buto raktų, akinių ar piniginės, tai reiškia, kad reikia peržiūrėti organizavimo sistemą savo rankinėje ir namuose.

Jus išmuša iš vėžių paprasčiausios kasdienės užduotys

Dauguma mūsų gyvena intensyviu grafiku, ir kasdienėms užduotims, tokioms kaip makiažas ar maisto gaminimas, veiksmingai atlikti reikia šiek tiek pasiruošimo. Tačiau jei šios užduotys tampa streso šaltiniu, tai jau rodiklis, kad reikalingi pokyčiai.

Dažniausiai, kaip bebūtų keista, veiksmingai racionalizuoti kasdienius darbus padeda principas „mažiau yra daugiau“. Pavyzdžiui, jei kasdien sugaištate daug laiko ieškodami ką apsirengti, nes „neturite ką rengtis“, visai gali būti, kad drabužių turite per daug, ir sprendimas galėtų būti minimalistinis garderobas.

Pastebite, kad nuolat apsipirkinėjate

Kartais, kai galvojame, kad mums reikia daugiau daiktų, taip yra todėl, kad daiktai, kuriuos turime, yra taip chaotiškai laikomi, kad nebežinome, kur jie yra, ir galiausiai apie juos pamirštame.

Atsikračius daiktų, kurie nebereikalingi, ir susitvarkius likusius, ypač tuos, kurie yra laikomi spintoje, drabužinėje, spintelėse, pasidarys aiškiau, ką jūs jau turite namuose, tad sumažės tikimybių netyčia įsigyti tokių pačių.

Negalite rasti kasdien naudojamų daiktų

Jei nuolat gaištate laiką naršydami stalčiuose, rankinėje ir spintoje, ko gero atėjo laikas nustatyti taisyklę, kad kiekvienas daiktas turi turėti savo vietą. Kai įprasite paėmę daiktą po to visada padėti jį į vietą, chaosas bus suvaldytas ir nebereikės gaišti laiko daiktų paieškoms.

Jūs lengvai išsiblaškote

Netvarka ne tik estetiškai nepatraukli – ji taip pat ir labai blaško. Jei vis niekaip negalite užbaigti pradėtų darbų, susitvarkykite stalą ir pamatysite, kaip reikalai ims gerėti. Atsiminkite, kad net paslėpta netvarka (pavyzdžiui, stalčiuje laikoma krūva dokumentų, kuriuos reikia užpildyti) eikvoja mūsų psichinę energiją.

Turėkite omenyje, kad netvarka ne tik trukdo susikaupti darbui. Ji taip pat yra vizualinė ar psichologinė kliūtis, trukdanti atsipalaiduoti.

Jus traukia daiktų organizavimo sistemos ir produktai

Visi norime stebuklingų savo problemų sprendimų, ir esame įpratę galvoti, kad sprendimus galima nusipirkti parduotuvėje. Bet nors tinkamai parinkti organizavimo produktai tinkamomis aplinkybėmis gali išspręsti ne vieną problemą, jie nėra stebuklingi.

Vis dėlto staigus noras įsigyti naujų lentynų ar dėžių daiktams laikyti greičiausiai atskleidžia jūsų nepasitenkinimą turima organizavimo sistema. Tai taip pat gali reikšti, kad turite per daug daiktų, ir jei jų atsikratysite, o ne bandysite juos sutvarkyti, iškart pasijusite geriau.

Asociatyvi nuotr.

Jaučiate, kad visko per daug

Vienu ar kitu gyvenimo laikotarpiu kiekvienas mūsų jaučia, kad visko per daug. Gali būti, kad jūsų kasdieniame planuoklyje išties užduočių daugiau nei paroje valandų. Vis dėlto labai svarbu pripažinus, kad nebesuvaldote situacijos, sėsti ir išsigryninti prioritetus. Išmokite valdyti savo laiką, o ne kaskart reaguoti į kiekvieną chaotiškai užgriūvančią užduotį. Jei dar neturite dienos režimo ir neplanuojate dienos darbų, laikas pradėti tai daryti.

Jūs gėdijatės savo gyvenamos erdvės

Jei nesikviečiate į namus draugų, nes jums gėda dėl netvarkos, arba jei stengiatės nežiūrėti į netvarkingą darbo stalą, kad nejaustumėte kaltės – reiškia, atėjo laikas susitvarkyti. Svarbiausia pradėti – pamatysite, kad procesas ne toks sudėtingas, kaip jūs galvojote.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)