Nugaros skausmai – netinkamo čiužinio pasekmė

Renkantis čiužinį svarbu atsižvelgti į tai kaip kūnas priglunda prie jo. Tiek naujas, tiek ir dėvėtas čiužinys turi išlaikyti natūralų S formos nugaros linkį. Gulint negali likti tarpo tarp jo ir stuburo. Jei bandant naują čiužinį matote, kad tarpas yra, tai reiškia, kad vertėtų ieškoti kito kietumo ar kita viršutine medžiaga padengto čiužinio. Jei tarpas atsiranda naudojamame čiužinyje tai ženklas, kad laikas keisti susidėvėjusį daiktą nauju, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Kovacs“ fondas, tiriantis nugaros ir kaklo skausmų atsiradimo priežastis, teigia, kad dažnai naudojamas teiginys, jog skaudančiai nugarai yra reikalingas kuo kietesnis čiužinys, yra tik mitas. Norint išvengti nugaros apačios skausmų vertėtų rinktis vidutinio kietumo čiužinį. Tačiau čiužinio kietumo pasirinkimą lemia ir kiti faktoriai. Vienas pagrindinių – tai miegotojo svoris.

Čiužinys nėra amžinas

Tyrimai parodė, kad čiužinio tinkamumo naudoti trukmė yra vidutiniškai apie 8 m. Atsižvelgiant į čiužinio medžiagas, jo tipą bei naudojimo intensyvumą, jo tarnavimo laikas svyruoja nuo 7 iki 10 m. Netgi pats geriausias ir naujausias technologijas atitinkantis čiužinys turės ribotą gyvenimo trukmę ir nebus amžinas.

Čiužinys

Čiužinį keisti derėtų ne tik dėl jo fizinio susidėvėjimo, tačiau taip pat ir dėl medžiagoje besiveisiančių dulkių erkučių. Čiužinyje gali gyventi net iki 10 milijonų, plika akimi nematomų, žmogaus negyvomis odos ląstelėmis mintančių, parazitų. Laiku nepakeistas čiužinys gali sukelti rimtas alergijas, o sergantiems astma – net ir jos priepuolius. Norint maksimaliai pailginti čiužinio gyvenimo trukmę specialistai rekomenduoja čiužinį siurbti, garinti bei reguliariai vartyti.

Čiužinius nori išbandyti

Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusios baldų parduotuvės „Deinavos baldai“ vykdančioji direktorė Natalija Bodrova teigia, kad čiužinio pasirinkimas yra labai atsakingas darbas.

„Trečdalį mūsų gyvenimo laiko mes praleidžiame lovoje, todėl labai svarbu išsirinkti teisingą, būtent jums tinkantį čiužinį. Renkantis čiužinį svarbu atkreipti dėmesį kokias galbūt nugaros problemas turite, arba kaip mėgstate miegoti”, – teigia moteris.

Pasak jos, žmonės teisingai elgiasi čiužinius ir dabar daugiausia pirkdami įprastose parduotuvėse, o ne internetu. „Prieš įsigyjant daiktą reikia jį apžiūrėti, pagulėti. Tai vienintelis būdas pasirinkti tinkamai“, – sako pašnekovė.

Klientai rūpinasi sveikata

Pasak jos klientai rinkdamiesi naują čiužinį dėmesį skiria keliems dalykams. „Žmonėms labai svarbi sveikata, todėl jie rūpinasi, kad čiužinys būtų pagamintas iš natūralių antialerginių medžiagų. Populiariausi yra su keliomis ortopedinėmis zonomis, kokoso, latekso čiužiniai. Miegoti turi būti patogu, nes nuo to, kaip žmogus išsimiegos naktį, priklausys jo savijauta visą ateinančią dieną“, –įžvalgomis dalinasi N. Bodrova.

Ji atkreipė dėmesį ir į tai, kad renkantis čiužinį, reikia pagalvoti ir apie tai, kaip rūpinsitės jo švara. „Turi būti nuimami užvalkalai, kuriuos būtų galima skalbti“, – pastebėjo pašnekovė.

Čiužinys

Naujovės ilgina čiužinio naudojimo trukmę

Ji sako, kad čiužiniai yra nuolat tobulinami viso pasaulio mokslininkų ir tai duoda apčiuopiamų rezultatų.

„Šiuo metu rinkoje yra trys naujausios technologijos. Tai čiužinio spyruoklių padengimas variu, čiužinio „apvilkimas“ tinkleliu, siekiančiu sumažinti trintį tarp čiužinio branduolio ir užvalkalo, bei gamyboje naudojamas naujos kartos, plieninių, nepriklausomų spyruoklių blokas su septyniomis kietumo zonomis.

Visos šios technologijos leidžia maksimaliai prailginti čiužinio tarnavimo laiką, padidinti jų kokybę bei sukurti didžiausią įmanomą komfortą“, – pasiekimus vardijo parduotuvės vadovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)