M. Sike studijuodama koledže dvi vasaras dirbo viešbutyje kambarine ir namų tvarkytoja ir išmoko kelių triukų, padedančių vos per vieną valandą sutvarkyti vidutinio dydžio namą. Tiesa, šiai užduočiai įvykdyti prireiks nemažai darbo ir susitelkimo. Svarbu nenukrypti nuo tikslo ir vengti išmaniojo telefono, kuriame laukia jūra įdomybių.

Pradėkite nuo viršaus

Nepriklausomai nuo to, kurią namų erdvę tvarkote, pradėkite nuo viršaus ir judėkite apačios link, nes dulkės ir nešvarumai nuo aukščiau esančių paviršių krenta ant tų, kurie yra žemiau.

Vienam miegamajam – 6 minutės

Paklokite lovas, pataisykite užtiesalus. Pašalinkite visus ne vietoje esančius daiktus. Jei itin skubate, visus šiuos daiktus ir smulkmenas suberkite į tuščią krepšį ar dėžę ir dėkite į spintą. Nuvalykite baldus specialia purškiama priemone ir pašluoste, judėdami iš viršaus į apačią.

Vienam vonios kambariui – 7 minutės

Vonios tvarkymas

Iš pradžių rekomenduojama greituoju būdu aplankyti visus namuose esančius vonios kambarius, užtepti ant lentynėlių ir praustuvų valiklio ir palikti priemonę veikti, kol išvalysite klozetus ir pašalinsite nešvarumus nuo išorinės jų dalies. Tada grįžkite prie lentynų ir praustuvų, juos nuvalykite pašluostė. Galiausiai išblizginkite veidrodžius. Grindis vonios kambariuose išplausite kartu su virtuvės grindimis.

Svetainei ir valgomajam sutvarkyti – 7 minutės

Visų pirma surinkite visus ne vietoje esančius daiktus. Pradėkite nuo vieno kambario galo, šalindami dulkes nuo visų paviršių ir laikydamiesi esminės taisyklės dėl judėjimo iš viršaus į apačią. Audiniu aptrauktus baldus išsiurbkite naudodami tam skirtą siurblio antgalį. Tada išsiurbkite grindis ir kilimus visuose namuose.

Virtuvei – 12 minučių

Sudėkite visus nešvarius indus į indaplovę, plautuvę pripildykite karšto vandens su muilu. Jei ant viryklės yra nuimamų dalių, kurias reikia nuvalyti, jas nuimkite ir pamerkite į vandenį plautuvėje.

Nuvalykite lentynas. Pamirkykite kempinę karštame vandenyje, drėgmės perteklių pašalinkite, nuvalykite spinteles ir kitus paviršius, judėdami nuo viršaus apačios link. Nuvalykite virtuvinių prietaisų paviršius. Laikas išvalyti viryklės priedus ir juos sugrąžinti į vietą. Virtuvės grindis plaukite pačioje pabaigoje, kartu su visais grindų paviršiais.

Grindims plauti – 15 minučių

Siurbdami kilimus ir kilimines dangas gana sparčiai judėkite kambario durų link, taupykite laiką. Siurbdami nepraleiskite ir grindų paviršių. Naudodami specialų siurblio antgalį pašalinkite nešvarumus, dulkes ir naminių gyvūnų kailį iš kampų. Taip elgdamiesi neleisite dulkėms ir vėl atsidurti ore, o alergenams sukelti nepageidaujamų reakcijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)