Gyvenimo pirmame aukšte privalumai

Kaina

Didžiausias buto pirmame aukšte privalumas – tokių butų kaina (pirkimo ar nuomos) paprastai būna mažesnė. Taigi, tokiu būdu galima apsigyventi labiau prestižiniame rajone. O galvojant apie ateitį (jei kada nors norėsite įsigytą nekilnojamąjį turtą parduoti), geriau nusipirkti prasčiausią būstą geriausiame rajone, nei geriausią būstą prasčiausiame.

Lengva patekti

Jei turite judėjimo problemų – arba tiesiog jei jūsų nežavi mintis kaskart tempti pirkinių maišus į penktą aukštą – būstas pirmame aukšte skirtas būtent jums. Kai nebereikia lakstyti laiptais aukštyn žemyn ar važiuoti liftu, sutaupome laiko.

Taip pat pirmo aukšto privalumus turėtų įvertinti žmonės, kurie reguliariai važinėja dviračiu, žaidžia golfą ar užsiima kitų rūšių sportu, reikalaujančiu daug papildomos įrangos, kurie augina mažus vaikus ir naudoja vežimėlį arba turi seną šunį, kuris nebegali pats lipti laiptais.

Sodas ar terasa

Jeigu mėgstate leisti laiką lauke, didelė tikimybė, kad būstas pirmame aukšte turės sodą arba terasą arba bent jau iš jūsų buto bus lengviau į juos patekti.

Šurmulys

Daugumai žmonių nuolatinis šurmulys yra trūkumas, tačiau tiems, kas mėgsta miesto ritmą, tai gali būti privalumas.

Triukšmo ar šurmulio lygis priklauso nuo to, kur konkrečiai yra jūsų butas – jei langai orientuoti į vidinį kiemą, jame gali būti palyginti ramu. Dar butas gali būti ramioje gatvelėje, kuria važiuoja mažai transporto.

Gyvenimo pirmo aukšto bute trūkumai

Privatumo stoka

Būste, kuris yra pirmame pastato aukšte, gali būti sunku užsitikrinti privatumą – priklausomai nuo to, į kurią pusę orientuoti langai.

Jei langai išeina į gatvę ir šaligatvį, ko gero teks gyventi užsidangsčius žaliuzėmis ar užuolaidomis, kad netrikdytų smalsūs praeivių žvilgsniai.

Didesni mokesčiai už šildymą

Pirmame aukšte dažniausiai būna vėsiau, todėl norint prišildyti savo butą, gali tekti sunaudoti daugiau energijos ir už šildymą atitinkamai teks mokėti daugiau.

Triukšmas

Taigi, daugumai nuomininkų ar savininkų triukšmas yra didelis trūkumas. Jei jūsų būsto langai išeina į gatvę, triukšmo lygis jame bus didesnis nei virš jūsų esančiuose butuose. Kažkiek sumažinti triukšmą gali padėti langai su specialia, garsą izoliuojančia plėvele, bet jei jūs esate jautrūs garsams, ko gero reikėtų paieškoti būsto toliau nuo judrių vietų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)