Baliklio maišymas su amoniaku

Niekada nemaišykite baliklių su amoniaku! Sumaišius šias medžiagas susidaro toksiškos chloramino dujos, kurios gali sukelti kvėpavimo problemų ar netgi mirtį.

Jei namus vis dar valote tokiomis toksiškomis cheminėmis medžiagomis, kaip baliklis ir amoniakas, atminkite, kad jas galima maišyti tik su vandeniu, su niekuo kitu. Juk svarbiausia – saugumas.

Nesaugote plaučių

Tyrimų duomenimis, ilgai kvėpuojant vaymo priemonių garais išauga kvėpavimo takų ligų rizika ir su laiku silpnėja plaučių funkcija. Labiausiai patartina namus valyti natūraliomis priemonėmis, tokiomis kaip soda ir actas. O jei vis dėlto ketinate ir toliau naudoti buitinės chemijos produktus, valydami jais namus būtinai užsidėkite apsauginį respiratorių, kad kuo mažiau įkvėptumėte kenksmingų garų.

Valymas

Savaiminio orkaitės išsivalymo funkcijos naudojimas

Dauguma šiuolaikinių orkaičių turi savaiminio išsivalymo funkcią, kuri veikia tokiu principu – reikia taip įkaitinti orkaitę, kad visi prikepę maisto likučiai ir dėmės tiesiog sudegtų. Vis dėlto daugelio orkaičių vidus yra dengtas teflonu, kuris labai aukštoje temperatūroje išskiria kenksmingus garus.

Todėl rekomenduojama valyti orkaitę rankomis, geriausia – naudojant natūralias priemones, tokias kaip actas ir soda.

Neįprastų iš skalbyklės sklindančių kvapų ignoravimas

Ar iš skalbyklės ištraukti drabužiai arba rankšluosčiai skleidžia keistą kvapą? Dažniausiai nemalonų kvapą sukelia skalbyklės ertmėse susikaupęs pelėsis. Nepamirškite reguliariai plauti skalbyklės, labiausiai šiam tikslui tinka natūralios, namuose turimos priemonės – soda, actas arba citrinos rūgštis.

Skalbyklės vieta namuose

Per retai tvarkote šaldytuvą

Išsiugdykite įprotį kartą per savaitę patikrinti, ar šaldytuve laikomi produktai nesugedo, ar nesibaigė jų galiojimo laikas. Tai ypač svarbu, jei namuose pilna nuolat alkanų vaikų (arba alkanų suaugusiųjų!) Juk nenorite, kad kuris nors iš jų apsinuodytų pasenusiu maistu.

Po kontakto su termiškai neapdorota mėsa nedezinfekuojate indų ir įrankių

Labai svarbu kruopščiai dezinfekuoti viską, prie ko prisilietė termiškai neapdorota mėsa – rankas, virtuvinius peilius, pjaustymo lenteles ir stalviršius. Viską nuplaukite karštu muiluotu vandeniu – taip palaikysite švarą ir laikysitės higienos reikalavimų. Nedezinfekuojant virtuvės rakandų ir pjaustymo lentelių, galima sunkiai susirgti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją