Netinkamai išplaunama ir išdžiovinama šluostė

Jei blogai išplausite grindų (ir kitų vonios sričių) šluostes, ant jų nuolat veisis bakterijos. Kitą kartą valydami tokia šluoste vonią, jūs platinsite stipresnes bakterijas, kurias sunaikinti bus sunkiau.

Nenušluostomos dulkės prieš valymą

Jeigu prieš drėgną valymą nenušluostote dulkių nuo lentynėlių ir dulkių siurbliu neišvalote kilimėlių, valymo veiksmingumas sumažėja 20–30 proc.! Eilės tvarka tokia: iš pradžių nušluostomos dulkės nuo paviršių, tada – drėgnas valymas ir plovimas.

Nevaloma už unitazo

Dažniausiai mes linkę atidėlioti šios zonos valymą – niekam nesinori gaišti laiko šveičiant vietą, kurios vis vien nesimato. Bet jeigu jūs šią zoną praleisite, visus čia susikaupusius nešvarumus (purvą, plaukus, dulkes) per 4–6 val. skersvėjai išnešios po visą vonios kambarį, ir jis vėl bus nešvarus. O jūs nesuprasite, kodėl.

Vonios kambarys

Nepaliekama laiko valymo priemonėms įsigerti

Vonios (plytelių, stiklo, chromuotų paviršių) valymo priemones reikia ant paviršių palikti bent 2-3 minutes, kad prilipę nešvarumai suminkštėtų. Palikite šias priemones nurodytam laikui – po to bus lengviau valyti, ir vonia taps nepriekaištingai švari.

Skalbiant rankšluosčius naudojamas skalbinių minkštiklis

Mes visi norime išlipę iš vonios ar dušo įsisupti į minkštą, pūkuotą rankšluostį, bet skalavimo metu naudojant audinių minkštiklį, rankšluosčiai ilgainiui ima prasčiau sugerti drėgmę. Tam, kad rankšluosčiai net ir po skalbimo liktų minkšti, į skalbyklės skyrelį, skirtą skalavimo skysčiui, įpilkite puodelį acto. Taip pat pasistenkite naudoti mažesnį kiekį skalbimo priemonės.

Vonios kambarys

Netinkamai naudojamos dezinfekavimo priemonės

Maistinė soda ir actas – šių priemonių visada reikia turėti po ranka. Bet naudojant jas vienu metu neutralizuojamos dezinfekuojančios acto savybės. Soda valo, o actas dezinfekuoja – bet tik jei šios priemonės yra naudojamos atskirai. Iš pradžių nušveiskite su soda, tada nušluostykite šluoste, o galiausiai apipurkškite actu.

Veidrodžių valymui naudojamos netinkamos šluostės

Valymui ir blizginimui naudojant šluostes susidaro mažiau atliekų nei naudojant drėgnas servetėles arba popierinius rankšluosčius. Bet naudojant netinkamas šluostes, veidrodžiai po valymo neblizgės. Nuo įprastų šluosčių ant paviršiaus lieka pūkelių, tad atspindys nebūna ryškus. Veidrodžiams naudokite specialias šluostes be pūkelių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)