Daugkartinio naudojimo popierinių rankšluosčių alternatyvos gali būti labai smagus būdas tvarkyti savo virtuvę. Tiesa, prie jų gali prireikti priprasti, ir nors iš pradžių jie gali būti ne tokie patogūs kaip tradicinis ritinėlis, laikui bėgant jie taps dar geresne alternatyva.

Kuo pakeisti popierinius rankšluosčius?

Šluostės, pagamintos iš biologiškai skaidžios celiuliozės ir organinės medvilnės, sugeria 20 kartų daugiau nei jų svoris. Be to, jos neskleis kvapo, todėl kiekvieną kartą, kai reikės nuvalyti išsiliejusią skysčio dėmę, nereikės šluostytis nosies, rašo portalas „Apartment Therapy“.

Gaminių iš bambuko populiarumas auga dėl jo tvarių savybių. Ši elegantiška ir paprasta medžiaga yra ilgaamžė ir sugerianti, todėl jums nereikės jų purvinti 10, kai šveičiate viryklę ar šluostote mikrobangų krosnelę.

Bambukinės šluostes

Bambuko šluostės – tai ne tik popierinių rankšluosčių pakaitalas, bet jomis galima plauti indus, valyti paviršius ir net naudoti odos priežiūrai.

Biologinis skaidumas yra svarbi savybė, į kurią reikia atsižvelgti renkantis kasdienius ekologiško gyvenimo produktus, o popieriniai, tačiau biologiškai skaidūs, rankšluosčiai atitinka šį reikalavimą. Kai jie visiškai sutepti, įdėkite juos į skalbyklę arba indaplovę, kad galėtumėte naudoti vėl ir vėl.

Šie rankšluosčiai, pagaminti iš genetiškai nemodifikuoto sertifikuoto bambuko ir cukranendrių, juose nėra cheminių medžiagų, plastiko, dažų ir dažiklių, jie 100 proc. biologiškai skaidūs.

Tie, kurie pirmiausia vertina gerą kainą, gaus didžiausią naudą, jei įsigis didelį kiekį daugkartinio naudojimo valymo šluosčių pakuotę. Šiomis šluostėmis galima valyti dulkes ir šveisti – baigę darbą tiesiog įmeskite jas į skalbyklę.

Bambukinės šluostes

Ekologiška, lengvai suyrančia kempinėle galima sugerti išsiliejusius skysčius ir valyti paviršius nepaliekant dryžių. Geriausia tai, kad jos 100 proc. biologiškai suyra ir jas galima išmesti į komposto dėžę, kai bus pakankamai panaudotos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją