Ir dar keli patarimai, kaip valyti langus:
-su vandeniu ir actu,
-su krakmolu,
-su senais laikraščiais,
-su amoniaku,
-su valomąja priemone ir actu,
-su druska.

Vanduo ir actas

Į stiklinę šilto vandens įpilkite 50 ml acto. Tai – efektyvi pačių pasigaminta valymo priemonė. Dar vienas privalumas – actas atbaidys vabzdžius. Supilkite šį mišinį į buteliuką su purkštuku, purkškite ant stiklų arba suvilgykite seną, švarią šluostę ir valykite.

Krakmolas

Bulvių krakmolas puikiai šalina nešvarumus nuo langų, net jei langai seniai nevalyti. Nuo vandenyje ištirpinto krakmolo ant stiklų neliks dryžių. Į litrą šilto vandens įberkite šaukštą krakmolo, išmaišykite, kol ištirps. Nuvalykite šiuo tirpalu langus ir palikite išdžiūti. Paskui nublizginkite stiklus sausa servetėle.

Seni laikraščiai

Šis metodas žinomas nuo seno, jis tiks, jei turite nebereikalingų laikraščių. Pirmiausia nuplaukite langus vandeniu ar muilinu vandeniu, o tada iš karto nutrinkite stiklus laikraščiu. Laikraščiai greitai sugeria drėgmę, ir nelieka jokių dėmelių.


Amoniakas

Nuo amoniako tirpalo ant langų neliks nė dryželio. Į 500 ml vandens įmaišykite 15 lašų amoniako.


Indų ploviklis ir actas

Toks mišinys puikiai valo nuo langų riebalų dėmes. Sumaišykite 500 ml vandens, 70 ml acto ir arbatinį šaukštelį indų ploviklio. Šiuo pasigamintu skysčiu nuplaukite nešvarius langus, paskui perplaukite švariu vandeniu ir nusausinkite.


Druska

Jei langai nėra labai nešvarūs, nuvalysite ir nublizginsite juos su druska. 2 šaukštus druskos ištirpinkite stiklinėje šilto vandens. Įsitikinkite, kad visa druska ištirpo, kad jos kristalėliai nesuraižytų stiklų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją