Patarimų, kaip sumaniai patobulinti virtuvę, galima gauti ne tiktai konsultuojantis su interjero dizaineriais. Puikių, be to, nemokamų idėjų gausu platformoje „TikTok“, todėl jei manote, kad ši vieta – vien pramogoms, susipažinkite su toliau aprašytais žmonių pasiūlytais sprendimais ir įsitikinsite, kad taip toli gražu nėra.

Paslėpti elektros lizdai

Turint omenyje, kiek įvairiausių buitinių prietaisų – trintuvų, maišytuvų, smulkintuvų, skrudintuvų ir dar gausybės aparatų – naudoja šiuolaikiniai žmonės, nekyla abejonių, kad elektros lizdų virtuvėje turi būti daug. Tik bėda ta, kad jie nėra itin išvaizdūs. Ką gi daryti tiems, kuriems svarbi estetika? Kad žvilgsnis nekliūtų už įvairiose vietose išsibarsčiusių elektros lizdų, vienas „TikTok“ naudotojas siūlo į spintelę įmontuoti įstumiamą elektros lizdų bloką.

Siurblys po spintelėmis

Mados fotografą Dani Diamondą galima pagrįstai vadinti idėjų iš serijos „Pasidaryk pats“ generuotoju. Tereikia pamatyti, ką jis pasiūlė per „TikTok“, ir nekils klausimų, kodėl toks titulas jam tiktų. Vyrukas įmontavo dulkių siurblį po apatinėmis virtuvės spintelėmis. Dabar tereikia sušluoti smulkias šiukšles prie plyšio tarp spintelės ir grindų, mygtuko paspaudimu įjungti siurblį ir ant grindų neliks nė trupinėlio, nes visus ligi vieno įtrauks siurblys. Vargu ar kyla abejonių, kad realizavus šį sprendimą susitvarkyti pavyks greičiau ir paprasčiau.

Apšvietimas po spintelėmis

Jeigu atrodo, kad virtuvėje niūru, derėtų pamąstyti apie apšvietimą. Nedideles lempeles galima primontuoti prie viršutinių spintelių apačios. Tokių minišviestuvų asortimentas šiais laikais – išties platus, todėl pavyks išsirinkti ir tokias, kurios įjungiamos paspaudžiat, ir valdomas naudojant pultą, ir netgi šviečiančias skirtingomis spalvomis. Pastarosios ypač pasiteisins, jei kiltų noras sukurti virtuvėje tam tikrą atmosferą.

Šaldytuvas kaip spintelė

Jei šaldytuvas akivaizdžiai nedera prie bendro virtuvės dizaino ir jus tai nuolat nervina, reikia kažką daryti. Optimalus sprendimas – paslėpti šį nepamainomą virtuvės atributą už spintelės durų. Tai nėra labai sudėtinga, na, o duris galima parinkti lygiai tokias kaip ir visų spintelių. Taip užmaskavus šaldytuvą, virtuvės erdvė vėl taps harmoninga.

Daug tobulesnė „sala“

Net patį nuobodžiausią baldą įmanoma paversti unikalaus dizaino gaminiu. Pavyzdžiui, vadinamąją salą, t. y. virtuvės centre stovintį stalą su stalčiais ir spintelėmis, galima papildyti tam tikromis apdailos detalėmis, o tada šviesiai nudažyti. Virtuvė tarsi atjaunės – atrodys kur kas moderniau.

Lentyna prieskoniams

Prieskonių paprastai turime kuo įvairiausių, o su laiku jų tik daugėja, tad kyla klausimas, kur susidėti visas pakuotes ir buteliukus, jeigu prioritetai – patogumas ir tvarka. Ant spintelės? Spintelėje? Stalčiuje? O gal nuo pakabinamos spintelės nuleidžiamoje lentynoje? Būtent tokį sprendimą pasiūlęs „TikTok“ naudotojas tvirtina, kad juo susidomėti, visų pirma, turėtų tie, kurių virtuvės nėra didelės, nes ši lentyna neužima daug vietos, o kai ji pakelta, jos nė nesimato.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)