Paaiškėjo, kad man iš tikrųjų reikėjo daugiau indelių, kai pandemijos metu norėdama sumažinti apsilankymų parduotuvėje skaičių, užsipirkau kur kas daugiau negendančių maisto produktų, rašo apartmenttherapy.com portalo autorė.

Tačiau mano siekis gyventi neužgriozdintuose namuose nepasikeitė, svetainėje apartmenttherapy.com rašo žurnalistė Shifrah Combiths. Vis dar mėgaujuosi ramybe ir erdve, atsirandančia tuomet, kai namuose lieka mažiau daiktų. Paliekant tik tai, ko tikrai reikia ir ko nori šeima, leidžia mums laisviau kvėpuoti ir lengviau gyventi. Tuo metu, kai pasaulyje egzistuoja tiek daug dalykų, kurių mes negalime kontroliuoti, tai yra fiziškas, nuo mūsų priklausantis būdas suteikti savo gyvenimui daugiau ramybės ir paprastumo, teigia ji.

Pagaliau aptikau, kad dar yra nemažai daiktų, kuriuos iš įpročio laikau namuose, nors jie tik užima vietą, kurią būtų galima išnaudoti kažkam kitam ar tiesiog palikti tuščią. Galbūt jūs taip pat be reikalo laikote šiuos daiktus, nors jais atsikratę, galėtumėte turėti daugiau erdvės?

Nenaudojama tekstilė

Ar tai būtų paklodės, kurias laikote tam, kad uždengtumėte baldus, kai piešiate dažais, ar papildomi rankšluosčiai, kuriuos saugote, kad išvalytumėte virtuvės ar gyvūnų „avarijas“, egzistuoja tam tikros ribos, kiek reikėtų turėti tekstilės kitiems tikslams negu nusišluostyti ar apvilkti antklodes bei pagalves. Peržiūrėkite savo tekstilės atsargas ir nuspręskite asmeniškai, kiek rankšluosčių ir patalynės jums iš tikrųjų reikia. Galbūt jums pakanka dviejų patalynės komplektų ir dviejų rankšluosčių vienam asmeniui? Kai susiaurinsite tiesioginei paskirčiai skirtą tekstilę, pagalvokite, kiek jos reikia papildomiems tikslams. Didelė tikimybė, kad susidarys vienas ar net du krepšiai patalynės bei rankšluosčių, kuriuos galėsite paaukoti labdaros organizacijoms.

Knygų lentyna

Besimėtantys indelių dangteliai

Išmesti besimėtančius maisto dėžučių dangtelius visuomet būna sudėtinga, nes niekada negali žinoti, ar jie tikrai nebepriklauso kuriam nors indeliui. Dar didesnį galvos skausmą kelia tai, kad dangteliai be dėžučių reiškia dėžutes be dangtelių! Taigi be dėžučių likusius dangtelius meskite lauk tik tuomet, kai visos jūsų turimos dėžutės bus panaudotos (t. y. gulės šaldytuve užpildytos maistu ir uždengtos dangteliais). Arba skirkite laiko tam, kad surinktumėte į vieną vietą visas dėžutes bei dangtelius, juos suporuokite ir be poros likusius dangtelius bei dėžutes išmeskite.

Paveldėti indai

Žinau, atsisveikinti su močiutės sriubine ar eglutėmis puoštu dubeniu atrodo beveik šventvagiška. Tačiau jei niekada jų nenaudojate, pasidovanokite sau daugiau vietos ir mažiau streso, kai trauksite indus didesniam būriui svečių. Pasilikite tik tuos paveldėtus indus, kuriuos tikrai naudojate ir kurie atitinka jūsų skonį – tai leis nuoširdžiai juos vertinti ir neapsikrauti palikimu, kurį saugote tik dėl sau prisimestos būtinybės ir kaltės jausmo.

Morališkai pasenusios knygos

Aš esu rašytoja ir aistringa skaitytoja, be galo mylinti knygas. Knygomis puošiu savo gyvenamąją erdvę, taip pat mėgstu išsitraukti senas knygas ir peržiūrėti pasibrauktas vietas. Man patinka, kaip mano knygų kolekcija atspindi mano gyvenimo laikmečius ir primena man, kuo buvau anksčiau, pažymi Sh. Combiths. Tačiau net didžiausio bibliofilo kolekcijai nepakenktų šiokia tokia revizija. Pavyzdžiui, tokios knygos kaip morališkai pasenę kompiuterijos žinynai ar namų ruošos vadovai tik užima vietą lentynose ir vargu ar turi kokios nors sentimentalios vertės. Maisto receptų knygos, kurių niekada nenaudojate, ar apiplyšusios vaikiškos knygelės, kurias jūsų vaikai jau išaugo, taip pat gali palikti jūsų namus.

Kojinės be poros

„Antra kojinė tikrai kada nors atsiras“, - bando įtikinti save žmonės. Tačiau kol kas jums reikia rasti vietos, kurioje laikytumėte šias be poros likusias kojines. Nežinau, kaip jūs, bet aš nesu linkusi tokioms kojinėms išskirti vertingos laikymo erdvės. Kaip ir dangtelių atveju, vieną kartą, kai bus išskalbti visi drabužiai, surinkite į vieną vietą visas kojines be poros ir kiek įmanoma jas suporuokite. Gali būti, kad jos tiesiog buvo pametusios savo porą. Tačiau tas kojines, kurioms pora taip ir neatsirado, išmeskite.

Maža virtuvė

Puodeliai, kelioniniai puodeliai ir gertuvės

Tokie daiktai yra linkę daugintis ir užimti daug vietos mūsų spintelėse. Jei turite puodelių, kurių niekada nenaudojate, pats laikas su jais atsisveikinti. Aš pati niekada nelaikau puodelių nuskilusiais krašteliais, nes tuomet nuolat galvoju, kaip geriant iš šio puodelio išvengti skilimo vietos. Reklaminės gertuvės, kurios yra retai naudojamos, ar kelioniniai puodeliai, kurių niekada nepasiimate, taip pat gali būti atiduoti labdarai.

Kiekvienas daiktas, kuris jūsų namuose yra nenaudojamas, gali būti panaudotas kitų žmonių. Taigi perleiskite juos kitiems.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)