Naikina pelėsio kvapą

Palikus šlapius rankšluosčius skalbinių krepšyje ar laiku neištraukus skalbinių iš skalbyklės, gali atsirasti priplėkęs pelėsio kvapas. Jei norite skalbiniams grąžinti gaivų kvapą, nustatykite skalbyklėje aukštą skalbimo temperatūrą, supilkite 2 puodelius distiliuoto baltojo acto ir paleiskite naują skalbimo ciklą. Jam pasibaigus, nustatykite dar vieną skalbimo ciklą su įprasta skalbimo priemone.

Actas gerai pašalina ne itin stiprų pelėsio kvapą. Tačiau iškilus rimtesnėms bėdoms dėl pelėsio ir dėmių, turėsite naudoti agresyvesnes skalbimo priemones.

Šviesina ir balina drabužius

Acto rūgštis yra tokia švelni, jog nepakenks skalbiamiems audiniams. Tačiau ji pakankamai stipri, kad ištirpdytų muilo ir skalbimo priemonių likučius (šarmus). Į galutinio skalavimo stalčiuką supylę vos 1/2 puodelio acto, džiaugsitės ryškesnėmis ir aiškesnėmis skalbinių spalvomis. Distiliuotą baltąjį actą pilkite į skalbyklės minkštiklio skyrelį arba supilkite tiesiai į skalbinius prieš prasidedant skalavimo ciklui.

Patalynės dezinfekcija

Acto rūgštis taip pat balina ir šviesina papilkėjusius bei patamsėjusius drabužius. Jei norite, kad dėmėtos baltos kojinės ir nublukusios šluostės vėl taptų baltos, į didelį puodą su vandeniu įpilkite vieną puodelį baltojo distiliuoto acto. Tirpalą užvirinkite ir sumeskite į jį baltumą praradusius daiktus. Mirkykite per visą naktį, o tuomet išskalbkite, kaip įprastai. Šis balinimo metodas tinka tik 100 proc. medvilniniams audiniams.

Natūraliai suminkština skalbinius

Jei jums nepatinka mintis naudoti intensyvaus kvapo komercinius audinių minkštiklius, bet vis tiek norite minkštesnių skalbinių, tuomet pasitelkite distiliuotą baltąjį actą – jis suminkštins drabužius ir nepaliks audinyje jokių nuosėdų. Tiesiog įpilkite 1/2 puodelio acto į paskutinį skalavimo ciklą.
Jei mėgstate lengvą aromatą, į butelį acto įlašinkite porą lašų eterinio aliejaus, pavyzdžiui, levandų.

Neleidžia prilipti pūkams ir augintinių plaukams

Jei vos 1/2 puodelio baltojo distiliuoto acto supilsite į galutinį skalavimo ciklą, prie jūsų drabužių nelips pūkai ir keturkojų augintinių plaukai.

Actas taip pat padės atsikratyti pūkeliais, jei tamsius drabužius netyčia išskalbėte su kokiais nors besipūkuojančiais rankšluosčiais.

Panaikina prakaito kvapą

Pripilkite į buteliuką su purkštuvu distiliuoto baltojo acto ir laikykite jį po ranka šalia skalbyklės – ši priemonė padės pašalinti prakaito kvapus bei dezodoranto dėmes drabužių pažastyse. Prieš įmesdami drabužį į skalbyklę, užpurkškite acto tiesiai ant vidinės pažastų pusės ir palaikykite bent 10 minučių. Jei prieš skalbimą pažastų audinys nuo dezodoranto atrodo sukietėjęs, minkštu šepečiu nubraukite dezodoranto likučius. Actas prasiskverbs pro dezodoranto apnašas audinyje ir neleis pagelsti drabužio pažastims.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)