Kai iš skalbinių dėžės pradeda virsti nešvarūs drabužiai, daug kam kyla pagunda iš karto visą krūvą sugrūsti į skalbyklės būgną. Tačiau taip elgtis yra dažnai pasitaikanti klaida, kuri apsunkins skalbimo mašinos darbą ir neleis švariai išskalbti visų skalbinių. Švaros ekspertė Rachael Kiss paaiškino: „Jei teisingai pakrausite skalbimo mašiną, jūsų drabužiai išsiskalbs daug geriau, bus švaresni ir gaivesni“.

„Jei efektyviai naudosite savo skalbimo mašiną, sumažinsite atliekų kiekį ir ilgainiui sutaupysite pinigų. Štai keletas patarimų, kaip teisingai pakrauti ir naudoti savo skalbyklę“.

1. Perpildote skalbimo mašiną

Norint sumažinti skalbimų skaičių, dažnai kyla pagunda nešvariais skalbiniais prigrūsti skalbyklės būgną iki pat viršaus, ypač jei skubate.

Tačiau, pasak ekspertės, tai nėra „pati geriausia praktika“, jei norite, kad skalbyklė jums tarnautų kuo ilgiau.

„Kai skalbyklė bus perpildyta, drabužiai neturės pakankamai vietos judėti, todėl nebus tinkamai išskalbti“, – sakė Rachael.

„Tai reiškia, kad užuot išsiskalbę ir tapę švarūs, jūsų drabužiai dėl trinties į maišytuvą gali susiplėšyti ar prakiurti“.

Taupymas

„Dar blogiau, kad nuolatinis perkrovimas ilgainiui gali sugadinti skalbimo mašinos būgną“.

„Būgno remontas gali nemažai kainuoti, nes keičiamos dalys yra labai brangios, be to, jas turės keisti profesionalus meistras“.

2. Nevalote skalbimo mašinos

Lengva pamiršti, kad buitinius prietaisus, kuriais plaunami kiti daiktai, pavyzdžiui, skalbykles ir indaploves, taip pat reikia valyti.

Nors tai nebūtina daryti kiekvieną savaitę, reguliarus valymas padės išvengti pelėsio, pašalins kalkes ir nemalonius kvapus.

„Valant skalbimo mašiną, taip pat apsisaugoma nuo bakterijų, kurios gali turėti įtakos drabužių švarai ir sumažinti skalbyklės efektyvumą“, – pažymi ekspertė. .

„Valyti skalbimo mašiną rekomenduojama kartą per mėnesį“.

Tai galima atlikti įvairiais būdais, tiek naudojant specialias priemones, tiek pasitelkiant paprasčiausią baltąjį actą bei sodą.

Skalbimo mašina

3. Prieš skalbimą neapdorojate drabužių dėmių

Rachael tęsė: „Prieš skalbimą apdorodami drabužių dėmes užtikrinsite, kad jos tikrai išsiskalbs“.
„Sunkiai įveikiamos dėmės gali įsisenėti ir, jei ilgą laiką jos bus paliktos likimo valiai, tiek įsigers į audinį, jog pašalinti jas bus labai sunku“.

„Tam tikros rūšies dėmės, pavyzdžiui, riebalų ar aliejaus, gali išsiplėsti ir ištepti kitas vietas, jei jų laiku neapdorosite“.

„Ant itin suteptos vietos užtepkite dėmių valiklio ir lengvai paspausdami patrinkite. Taip padėsite dėmei atsipalaiduoti nuo audinio gijų“.

Tokia taktika taip pat padės sutaupyti pinigų, nes vietoj beviltiškai suteptų drabužių nereikės pirkti naujų.

Skalbimo mašina

4. Naudojate pernelyg daug skalbimo priemonės

Naudojant per didelį kiekį skalbimo priemonės, ne tik kaupiasi nuosėdos, bet ir kyla daugybė kitų pavojų.

Pavyzdžiui, ant drabužių lieka nematomas plėvelės sluoksnis, kuris sulaiko audinyje nešvarumus ir kieto vandens pėdsakus, todėl rūbas atrodo išblukęs.

Skalbimo mašinoje taip pat kaupiasi skalbimo priemonės likučiai, skatinantys pelėsį, nekalbant apie tai, kad švaistyti skalbimo priemonę yra labai brangu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją