12
Kitas

Sąrašo tęsinys

1. Kosmetikos reikmenys iš viešbučio

Pripažinkite tai. Jūs niekada nenaudosite iš viešbučio susirinktų šampūnų, kondicionierių ir losjonų. Sumeskite juos į labdarai skirtą dėžę ir nuneškite tiems, kuriems jų reikia labiau.

2. Plaukų priežiūros prietaisai

Bet kokie aplūžę, prastai veikiantys ar visai neveikiantys plaukų priežiūros prietaisai turi keliauti tiesiai į šiukšlių dėžę. Jie gali ne tik sugadinti jūsų plaukus, bet taip pat sukelti gaisrą namuose, todėl investuokite į naują plaukų džiovintuvą, tiesintuvą ar garbanojimo žnyples.

3. Skaitiniai

Klausykit, jūs juk turite telefoną. Ar jums tikrai reikia dar ko nors? Be to, žurnalai bei knygos vonios kambaryje traukte traukia įvairius mikrobus bei pelėsį. Šlykštoka, tiesa?

4. Dantų šepetėlis

Dantų šepetėlis turi būti keičiamas kas 3-4 mėnesius. Jei nepamenate, kada paskutinį kartą pirkote dantų šepetėlį, tuomet tikrai laikas išmesti senąjį ir pirkti naują.

5. Produktai, kurių galiojimo laikas pasibaigė

Bet kokios priemonės, kurių galiojimo laikas jau pasibaigė, pavyzdžiui, skystis kontaktiniams lęšiams, spiritas ar peroksidas turi būti išmesti į šiukšlių dėžę. Produktai su pasibaigusiu galiojimu ne tik neveikia tinkamai, bet gali ir pakenkti sveikatai.

6. Atsitiktiniai buteliukai

Nėra galiojimo datos? Išmeskite viską, kas stovi vonioje ilgiau nei vienerius metus, kad būtumėte tikri, jog naudojate saugius produktus. Išmeskite ir tuos produktus, kurių nenaudojote daugiau nei metus, net jeigu jų galiojimo laikas dar nepasibaigęs. Jeigu per 12 mėnesių jų nenaudojote, tikėtina, kad ir vėliau nenaudosite.

7. Vaistai

Skirkite laiko savo vaistų spintelės peržiūrai. Atidžiai išnagrinėkite galiojimo datas ir išmeskite tuos, kurie jau nebegalioja. Tai galioja ne tik vonios kambariui – išmeskite iš namų visus vaistus, kurių galiojimo laikas jau pasibaigęs.

8. Apsauginiai kremai nuo saulės

Kaip ir kiti kremai, losjonai bei vaistai, kurie gali būti randami jūsų vonios spintelėse, apsauginiai kremai nuo saulės taip pat turi savo galiojimo laiką. Jeigu nerandate nurodytos datos, rekomenduojama kremus nuo saulės išmesti praėjus trims metams po atidarymo.

9. Kremas nuo spuogų

Kremai nuo spuogų turi bjaurią ypatybę „sugesti“ greičiau nei dauguma produktų jūsų vonioje. Užmeskite akį į galiojimo datas ir nedvejodami išmeskite tuos, kurie neturi nurodyto galiojimo laiko.

10. Makiažas

Daugybė makiažo produktų neturi aiškaus galiojimo laiko, todėl sunku pasakyti, kada jau reikėtų pirkti naują. Reikėtų keisti priemones tada, kai jos pradeda skleisti keistą kvapą, pakeičia spalvą arba konsistenciją.

12
Kitas

Sąrašo tęsinys

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)