Visų pirma, valant paviršius sausa šluoste, dulkės – o jas sudaro purvas ir negyvos odos ląstelės – tik pakeliamos į orą ir pasklinda aplinkoje. Tad toks darbas neproduktyvus, nes nešvarumai arba nusėda ant grindų, arba pakyla į orą, o tada sugrįžta ant paviršiaus, kurį ką tik nuvalėte.

Dulkės – tai ant paviršių nusėdusios mikroskopinės dalelės, kurios sujudintos pasklinda ore. Sausa šluostė dulkių nesulaiko, o tik jas išjudina.

Antra klaida – jei sausa šluoste dulkes šluostysite dažnai, ilgainiui tai pažeis baldus. Ekspertai tokį valymą lygina su veido šveitimu švitriniu popieriumi – valant sausa šluoste baldų paviršius braižosi ir gadinasi.

Sausa šluoste valykite tik tokį paviršių, kuris ką tik buvo nuvalytas drėgna šluoste.

Dulkių valymas


Kaip teisingai šluostyti dulkes

Pamirškite sausą šluostę. Egzistuoja nemažai veiksmingų dulkių valymo metodų, kurie apsaugos jūsų baldus ir kitus paviršius ir padės iš tiesų atsikratyti dulkių.

Geriausia dulkes nuo paviršių surinkti sudrėkinta mikropluošto šluoste. Jei norite surinkti dulkes iš didesnio ploto arba sunkiau pasiekiamose vietose, galite naudoti dulkių siurblį ir specialų dulkėms nuo paviršių rinkti skirtą antgalį.

Kitas pasirinkimas: sausą šluostę apipurkškite baldų valymo skysčiu – ir dulkes surinksite, ir nepažeisite valomų baldų paviršių. Skystį galite pasigaminti ir patys. Tai vandens, aliejaus (alyvuogių, simondsijų ar kitokio, kokio turite) ir muilo (kaip emulsiklio) mišinys.

Arba galite dulkes nuvalyti elektrostatine dulkių šluotele, kurios elektrostatinis krūvis pritraukia dulkes ir purvo daleles.

Taigi, galite mėgautis švariais ir nesugadintais paviršiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)