Ar šį vakarą leisite su savo partneriu, ar tai bus tik moteriška vakaronė, šios Valentino dienos stalo dekoro idėjos užtikrins nepamirštamą šventę (ir namuose gamintą maistą pavers dar ypatingesniu). Nuo subtilių iki modernių puošmenų ir nuo ryškių iki dramatiškų detalių – sunkiausia bus išsirinkti, kokio stiliaus stalo norėsite.

Niūrios spalvos ir romantikos derinys

Jei norite nenusaldintos, elegantiškos romantikos, centrine Valentino dienos ašimi rinkitės juodas detales. Stalą papuoškite ryškiai purpurinėmis gėlėmis, pavyzdžiui, sukučiais ar orchidėjomis. Tuomet pastatykite keletą aukštų juodų žvakių ir išdėliokite aukso spalvos stalo įrankius. Rinkitės laisvą drobinę staltiesę – ji suteiks elegantišką ir seksualų foną.

Valentino dienos stalo dekoras

Žalias vešlumas ir varis

Gyvenate tokioje vietoje, kur žiemą būną šilta? Paminėkite Valentino dieną vakariene lauke. Šis kontrastas tarp vešlių žalių augalų ir liaunų, geometriškų vario akcentų atrodo itin romantiškai.

Parašykite vienas kitam po meilės laiškelį

Ant stalo palikite tuščius lapelius užrašams, kad per Valentino dieną, kaip ir priklauso, parašytumėte vienas kitam po meilės laiškelį. Ant lapelio uždėkite po rozmarino šakelę – ji suteiks gaivaus aromato ir žalumos blyksnį.

Valentino dienos stalo dekoras

Įtraukite netikėtus akcentus

Pritemdykite apšvietimą, kad sukurtumėte jaukią atmosferą, o tuomet papuoškite stalą džiovintomis medvilnės žiedų šakelėmis ar vyšnių žiedų šakomis. Ant sėdimosios kėdžių dalies uždėkite avikailio paklotėlius - jie sukurs šiltą ir intymią nuotaiką.

Tegu būna paprasta, bet miela

Nebūtina Valentino dieną perkrauti ryškiai raudona spalva – intymiai vakarienei rinkitės švelnių, pastelinių spalvų paletę. Išdėliokite ant stalo šviesiai rožinės spalvos salotų lėkštes, pasirinkite vario ar aukso spalvos žvakides, o stalo centre tegu puikuojasi didžiulė puokštė iš šviesiai rožinės spalvos gėlių.

Akvarele puoštos vardų kortelės

Šios akvarele dekoruotos vardų kortelės išryškėja ant dangaus mėlynumo lėkštės ir laisvu mazgu surištos, tamsiai mėlynos spalvos medvilninės servetėlės. Papildykite stalo dekorą džiovintais gėlių žiedais ir aukso spalvos stalo įrankiais.

Valentino dienos stalo dekoras

Vakarienė tarsi bufete

Jei trokštate paprastesnės Valentino dienos vakarienės, pasirinkite bufeto formatą. Tokį stalą papuoškite dailių gėlių puokšte ir akį traukiančiais citrusiniais vaisiais.

Pridėkite kėdėms angelo sparnus

Nesusitelkite tik ties stalu. Papuoškite savo kėdes angelo sparnais. Arba galite juos uždėti tik savo kėdei, nes tikrasis angelas kambaryje yra tas asmuo, kuris ruošė puikią vakarienę.

Valentino dienos stalo dekoras

Pasirinkite tematiką, kuri atspindėtų jūsų virtuvę

Vien tai, kad ši diena yra Valentino, dar nereiškia, kad privalote apsiriboti tik viena tema. Tegu jūsų stalas ir dekoro elementai atspindi jūsų patiekalų regioną. Pavyzdžiui, jei mėgaujatės meksikietišku maistu, papuoškite stalą sukulentais ir spalvingais burbulais iš popieriaus („pom poms“).

Valentino dienos stalo dekoras

Atspausdinkite vakarienės valgiaraštį

Atspausdinkite namuose ruoštos vakarienės valgiaraštį, kuris suteiks šiai dienai dar daugiau iškilmingumo. Be to, tai bus proga jūsų partneriui ar vakarienės svečiams pasilikti jį atminimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)