DELFI.ee pateikia dalykų, kurie jokiu būtų neturi atsidurti kriauklėje, sąrašą:

1. Nemeskite į kriauklę maisto likučių

Mėsos, daržovių ir vaisių likučiai dažnai atsiduria kanalizacijoje, nors turėtų keliauti į šiukšliadėžę. Kodėl? Todėl, kad gali sukelti nemalonų kvapą iš kriauklės, o didelis jų kiekis užterš vamzdžius.

2. Neberkite į kriauklę miltų

Iš miltų i vandens susidaro tiršta masė, ji gali užkimšti sistemą. Prieš plaudami indus, išgramdykite miltus ir išmeskite juos į šiukšlių dėžę.

3. Nemeskite į kriauklę makaronų ir ryžių

Nuo drėgmės makaronai ir ryžiai išbrinksta, todėl net mažiausi makaronų gabalėliai gali užkimšti kanalizacijos vamzdžius. Ispaninio šalavijo sėklos, linų sėmenys padarys tą patį. Jei vamzdžius užkimš makaronai, prireiks santechniko pagalbos.

Užsikimšusi kriauklė

4. Neberkite į kriauklę kavos tirščių

Viena dažniausių klaidų – kavos tirščių pylimas į virtuvės kriauklę. Maži trupinėliai atrodo nepavojingi, bet iš tiesų gali užkimšti vamzdžius. Beje, neskubėkite mesti kavos tirščių į šiukšlių dėžę, su jais galite pašveisti veidą ar kūną.

5. Nemeskite į kriauklę kaulų, kauliukų ir kiaušinių lukštų

Jei viena kita maisto dalelė įkris į kriauklę, nieko nenutiks, bet jei patys sąmoningai dažnai mesite į kriauklę kaulų, kauliukų ir kiaušinių lukštų, tikrai ją užkimšite. Šiuo atveju neišsiversite be santechniko pagalbos.


6. nemeskite į kriauklę plaukų

Jeigu šukuojatės plaukus priešais veidrodį vonioje, jokiu būdu nemeskite į kriauklę plaukų – surinkite ir išmeskite į šiukšlių dėžę. Jei kelias savaites vis įmesite į kriauklę plaukų, beveik garantuotai ji užsikimš.

7. Nepilkite į kriauklę riebalų

Jokiu būdu negalima pilti aliejaus nei į kriauklę, nei į unitazą. Išvalykite aliejų iš keptuvės popieriniu rankšluosčiu, o jį išmeskite į šiukšlių dėžę.

8. Nemeskite į kriauklę lipdukų nuo vaisių

Neretai plaudami vaisius nulupate nuo jų lipdukus ir, užuot išmetę juos į šiukšlių dėžę, leidžiate nutekėti su vandeniu į kanalizacijos sistemą. Deja, tai labai prastas įprotis – lipdukai nesuyra, jie gali užkimšti vamzdžius.

Kriauklė

9. Neberkite ir nepilkite į kriauklę vaistų

Vaistus su pasibaigusiu galiojimo laiku – sirupus ir tabletes nuneškite į vaistinę, jokiu būdu neišmeskite jų į kriauklę. Mesdami į kriauklę ir netgi į šiukšlių dėžę namuose, padarysite didžiulę žalą aplinkai.

10. Nemeskite į kriauklę statybinių šiukšlių, atliekų

Dažams, klijams ir gruntui jokiu būdu nevalia patekti į kriauklę. Šios medžiagos neabejotinai užkimštų vamzdžius ir užterštų aplinką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)