Seimo Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcijos seniūnas Andrius Palionis, vienas iš projekto iniciatorių, sako, kad šis konkurso stabdymas reikalingas, siekiant, kad valstybės turtas būtų tinkamai įvertintas, parduodamas centralizuotai ir duotų maksimalią grąžą valstybei.

Bendrovė „NT Valdos“, vykdydama nekilnojamojo turto viešo pardavimo konkursą, kartu su parduodamais pastatais parduoda ir teisę į „NT Valdos“ patikėjimo teise valdomuose valstybinės žemės sklypuose statyti naujus statinius.

„NT Valdos“ valdomi valstybinės žemės sklypai prie jai perduotų nuosavybės teise pastatų buvo išnuomoti tik esamiems pastatams eksploatuoti. Dabar atsiranda gudručių, kurie nori parduoti ne tik pastatus, bet ir greta jų esančiuose sklypuose leisti statyti naujus statinius. Naujų pastatų savininkai naudosis tais sklypais, o valstybė iš to neturės jokios grąžos. Noriu priminti, kad žemės sklypų klausimas iki šiol yra labai opus. Politikai ir valstybinės žemės savininkai – valstybės įmonės - turi elgtis labai atsakingai. Juk Vilniuje iki šiol nesibaigus žemės reformai, eiliniai žmonės negauna jiems grąžintinos žemės, o čia kažkam bus „dovanojamos tokios kalėdinės dovanos“, – sako LSDD frakcijos seniūnas A. Palionis.

Pasak parlamentaro, apie tai viešai jau buvo kalbėta Seimo narių pranešimuose, tačiau Vyriausybė nesiėmė stabdyti valstybės įmonės skelbtų konkursų. Seimo nariai siekia, kad „Lietuvos energijos“ antrinės įmonės „NT Valdos“ nekilnojamojo turto viešo pardavimo konkursas būtų stabdomas ir kad valstybės turtas būtų privatizuojamas tik per VĮ Turto banką, pagal jo nurodytas taisykles.

„Neturėtų būti jokių išimčių, siekiant parduoti valstybės turtą, jį privatizuoti turi būti leidžiama tik per Turto banką, tinkamai įvertinus sklypų ir pastatų vertę, tik tuomet valstybė gaus didžiausią grąžą“, – mano Seimo narys A. Palionis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)