DELFI pasidomėjo, kokios dviejų kambarių butų kainos vyrauja Justiniškėse.

Skelbimų portale alio.lt parduodamas butas senos statybos blokiniame name už 51 500 eurų. Butas yra pakankamai erdvus, užima 50 kv. metrų, pilnai įrengtas, ne kampinis. Buto išplanavimas taip pat neblogas – yra du atskiri kambariai, virtuvė bei vonia ir tualetas. Skelbime rašoma, jog kaimynai yra ramūs, laiptinė tvarkinga, šalia namo yra žalia zona, mokykla bei gerai išvystytas susisiekimas.

Buto nuotraukas galite pamatyti čia.

Kitas dviejų kambarių butas Rygos gatvėje parduodamas 97 tūkst. eurų. Didesnę kainą pagrindžia tai, kad butas yra naujesnės statybos, 2007 metų mūriniame pastate. Buto plotas yra šiek tiek didesnis ir užima 54 kv. metrus, virtuvė sujungta su svetaine, atskirai įrengtas miegamasis. Butą galima pirkti kartu su požemine parkavimo vieta, kuri pirkėjui papildomai kainuotų 6000 eurų. Skelbime nurodoma, kad butas parduodamas su visais baldais ir buitine technika, šalia yra pušynas. Susisiekimas labai patogus, o netoliese taip pat yra ir kelios švietimo įstaigos.

Buto nuotraukas galite pamatyti čia.

Dar vienas Rygos gatvėje esantis dviejų kambarių butas kainuoja 50 tūkst. eurų. Butas yra senos statybos blokiniame name, pilnai įrengtas ir užima 53 kv. metrus. Bute yra įrengti du atskiri kambariai ir virtuvė, atskiras vonios kambarys bei tualetas. Pats pastatas yra toliau nuo gatvės, tačiau rašoma, kad netoliese yra vaikų darželiai ir mokyklos, parduotuvės, šalia pastato yra įrengta ir vaikų žaidimų aikštelė.

Buto nuotraukas galite pamatyti čia.

Vienos žemiausių kainų mieste

Pasak „Inreal“ NT brokerio Armino Karaliaus, šiuo metu Justinškėse yra vystomi trys nauji projektai: „Justiniškių18“, „Laisvės 78B“ ir „Rygos g. 46“. Pastarajame pardavimai dar nepradėti. Kitoje Vakarinio aplinkkelio pusėje plėtojami dar 3 kotedžų projektai – „Naujoji Anglija“, „Town-house“ ir „Vilniaus vakarai“.

Vis dėlto jis nurodo, kad naujakuriams šis rajonas nėra labai patrauklus dėl probleminio susisiekimo su miestu nuosavu transportu, pergrūstų parkavimo zonų, pilkos sovietinių daugiaaukščių blokinių namų aplinkos bei žalių zonų trūkumo.

„Kalbant apie mikrorajono teigiamas savybes galėtume įvardinti vienas žemiausių būstų kainas, puikią socialinę infrastruktūrą su pakankamu mokyklų, darželių, prekybos centrų/parduotuvių kiekiu. Taip pat rajonas turi gerai išplėtotą viešojo transporto tinklą – iš bet kurios mikrorajono vietos viešojo transporto stotelė pasiekiama per kelias minutes“, – rajono privalumus vardija A. Karalius.

Rajono įvaizdis beveik toks pats kaip ir kitų senųjų miegamųjų rajonų. Anot pašnekovo, vidutinis Justiniškių gyventojas – vyresnio amžiaus vilnietis. Dėl santykinai nedidelių būsto nuomos kainų, Justiniškėse galima sutikti ir studentų.

Jis taip pat įvardija ir kainas, kurios vyrauja šiame rajone. Senos statybos (iki 2000 m.) būsto, priklausomai nuo jo ploto, vietos name, įrengimo lygio, kainos svyruoja nuo 850 eur/kv. m iki 1250 eur/kv. m. Naujesnės statybos projektuose kainos svyruoja nuo 1100 eur/kv. m iki 1500 eur/kv. m. Naujos statybos projektų kainos gali siekti ir iki 1700 eur/kv. m su daline apdaila.

„Išplėtotoje „senųjų“ Justiniškių dalyje daugiabučių renovacija pagyvintų bendrą pilką rajono įvaizdį bei šiek tiek pakeltų nekilnojamo turto kainas. Tuo tarpu vakarinėje mikrorajono dalyje aplink aplinkkelį šiuo metu yra daug laisvų sklypų, kuriuose anksčiau ar vėliau atsiras gyvenamosios ar komercinės paskirties projektai. Taip pat, šiaurinėje Justiniškių dalyje netrukus bus pradėtos pirmo etapo Šiaurinės gatvės statybos. Ji sujungs Vakarinį Vilniaus aplinkkelį su Laisvės prospektu ir, labai tikėtina, pagerins susisiekimo bei spūsčių problemas Justiniškėse“, – apie rajono perspektyvas kalba A. Karalius.

Kaip teigia pašnekovas, Justiniškėse svarbiausia pagerinti susisiekimą, išplėsti automobilių stovėjimo aikšteles bei įrengti vaikų žaidimų aikšteles kiemuose, įkurti daugiau žalių zonų, parkų, atnaujinti senus blokinius namus.

Šiaurinė gatvė išspręs spūsčių problemą

NT bendrovės „Vilniaus turtas“ direktorius Antanas Kudarauskas sako, kad Justinškės – rajonas su gerai išvystyta infrastruktūra, gerai suplanuotas, tačiau jam nesvetima susisiekimo problema. Gatvės apkrautos automobiliais, todėl susidaro nemažos spūstys.

Pašnekovas taip pat tvirtina, kad šio rajono, kaip ir aplinkinių, gyventojai laukia Šiaurinės gatvės nutiesimo, kuris labai pagerins susisiekimą su likusiais rajonais bei centrine miesto dalimi. Dar vienas rajono privalumas yra tas, kad mokyklos ir darželiai čia nėra perkrauti, todėl tėvams nekyla galvos skausmas, ar atsiras vietos jų vaikams.

„Šį rajoną žmonės mėgsta, tik šiuo metu jis nėra itin populiarus dėl to, kad nebuvo likę vystymuisi tuščių plotų, bet po atstatytų žemės sklypų – statybos atgims. Justiniškėse ankstesnio bumo laikotarpiu buvo gana daug naujos statybos projektų, jis buvo populiarus ir būstai gerai perkami, lyginant su Perkūnkiemiu ir S. Neries gatvėje esančiais namais. Justiniškėse buvo daug patogesnis susisiekimas ir šiek tiek aukštesnė klasė, todėl čia rinkosi vidutines pajamas gaunantys asmenys“, – aiškina A. Kudarauskas.

Anot jo, išvysčius visus sklypus gyventojų populiacija šiame mikrorajone turėtų padidėti ne mažiau kaip 3000-6000 asmenų, o gal ir daugiau. Šiaurinė gatvė ir Vakarinis aplinkkelis turėtų atlaisvinti gatves ir pagerinti susisiekimą.

„Rajone yra ramu ir gera, gyventi, tai sakyčiau, kad tai yra pakankamai ramus ir saugus mikrorajonas“, – mano NT ekspertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)