Modernios architektūros 4 aukštų namas suprojektuotas Algirdo Kaušpėdo architektų studijos. „Labai mėgstu Antakalnį dėl dviejų dalykų – nuostabios gamtos ir architektūros įvairovės. Tikiuosi, kad mūsų studijos „JP Architektūra“ parengtas „Antakalnio kranto“ projektas padės sujungi šias dvi Antakalnio vertybes į vieną – jaukų ir džiaugsmingą gyvenimą“, – sako Algirdas Kaušpėdas, architektas ir projekto bendraautorius.

Pirmo aukšto butai turės privačius, aptvertus kiemelius. Kitų aukštų butai turės balkonus arba erdvias iki 28 kv. metrų terasas. Namo teritorija aptverta ir apšviesta, įrengiamas kiemas ir žaidimų aikštelė. Vaizdo kameromis stebima automobilių stovėjimo aikštelė ir sandėliukai bus įrengti požeminėje aikštelėje.

Antakalnio krantas

Namas statomas vos 70 m iki Neries krantinės. „Išskirtinėje sostinės vietoje statomas projektas darniai įsilieja į supančią architektūrinę ir gamtinę aplinką. Nors projektas yra nedidelis, tačiau visa komanda įdėjo ypatingai daug pastangų apgalvojant techninius, inžinerinius, vidaus planavimo sprendimus. Juos jau įvertino pirmieji pirkėjai. Gyventojų patogumui kiekviename bute sumontuoti itin platūs dvivėriai panoraminiai langai, tolygų šilumos pasiskirstymą užtikrins grindinis šildymas, kieme įrengiamos elektromobilių įkrovimo vietos“, – pasakoja Audrius Šapoka, „Ober-Haus“ Būsto departamento vadovas.

Neatsiejama projekto dalis – Neries krantinės atgaivinimas ir pritaikymas poilsiui bei laisvalaikiui. Projekto plėtotojas įsipareigoja sutvarkyti aplinką ir priešais namą esančią krantinę. „Visai šalia esanti Neries krantinė bus išvalyta, tad antro ir aukštesnių aukštų gyventojai galės mėgautis vaizdais į tekančią upę. Beje, iki namo statybų pabaigos bus baigta P. Vileišio gatvės rekonstrukcija ir jos pritaikymas pėstiesiems bei dviratininkams“, – atkreipia dėmesį A. Šapoka.

Vilniečių pamėgtoje dviratininkų trasoje P. Vileišio gatvėje jau nutiesta naujo dviračių tako su šaligatviais atkarpa. Ateityje šis takas taps pagrindine Antakalnio ir Saulėtekio jungtimi su miesto centru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)