Pirma, Lietuvos Respublika, kaip ir plačioji tarptautinė bendruomenė, nuosekliai laikosi Šiaurės Kipro nepripažinimo politikos. Šiaurės Kipro Turkų Respubliką iki šiol yra pripažinusi tik Turkijos Respublika.

Antra, su nuosavybe Šiaurės Kipre susiję santykiai išlieka vieni jautriausių, kol bus taikiai išspręstas Kipro salos suvienijimo klausimas. Nacionaliniai ir tarptautiniai teismai praeityje priėmė nepalankius sprendimus asmenų, įsigijusių nekilnojamojo turto Šiaurės Kipre, atžvilgiu, įpareigodami juos ne tik grąžinti įsigytą nekilnojamąjį turtą buvusiems teisėtiems savininkams, bet ir atlyginti žalą.

Dėl to egzistuoja reali rizika, kad taip investuoti nusprendę Lietuvos piliečiai ne tik negalės pasinaudoti valstybės apsauga, bet ir gali būti įpareigoti vykdyti kitų Europos Sąjungos valstybių narių teismų sprendimus. Atsižvelgiant į tai, ministerija Lietuvos piliečiams rekomenduoja atsakingai įvertinti rizikas, susijusias su nekilnojamojo turto sandoriais ar kitokios ūkinės veiklos Šiaurės Kipre vykdymu.

Užsienio reikalų ministerija, gerbdama spaudos laisvės principus, ragina žiniasklaidos atstovus, rengiant reportažus ir pranešimus apie investicijas ir kitokią ūkinę veiklą Šiaurės Kipre, atsižvelgti į oficialią Lietuvos poziciją šiuo klausimu ir pagal galimybes informuoti visuomenę apie tokių investicijų ir veiklos rizik

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)