„Aišku suprantama kad, kaskart sudaromi sandoriai gali būti skirtingi ir identiškų dviejų butų nebūna, o ir mes neturime galimybės patikrinti parduotų butų visų kainą lemiančių charakteristikų, todėl tam tikras kainų svyravimas tiek į teigiamą, tiek į neigiamą pusę galimas vien dėl jų. Visgi, kalbant apie netoli centro esančius miegamuosius rajonus, ypač Šnipiškes, galime pažiūrėti ir į naujai statomų projektų kainodaras, kurios gana aiškiai parodys taip pat gana įspūdingą kainų padidėjimą, todėl galima manyti, kad toks butų kainų iššokimas antrinėje rinkoje galbūt ir nėra atsitiktinis“ – pranešime spaudai komentuoja Viktoras Račkovskis, „1Partner LT“ direktorius.

Šių metų lapkritį senieji sostinės miegamieji mikrorajonai išlaikė kainų didėjimo tendenciją, o kiek netikėtai nustebino centrinė ir pietinė miesto dalys, kuriose butai buvo parduodami kiek mažesnėmis kainomis nei šių metų spalį. Pasak V. Račkovskio, tokie pokyčiai taip pat labai neturėtų stebinti, nes mikrorajonai, kuriuose kainos didėjo, yra labiausiai atsilikę nuo prieškrizinių kainų, o centrinėje ir pietinėje dalyse butų kainos jau pasiekusios buvusius rekordus, todėl čia demonstruoti augimą yra sudėtingiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)