Dažniausiai pasirinkimą dėl naujo būsto lemia mūsų finansinės galimybės. Tačiau jeigu turėtumėte galimybę įsigyti patį prabangiausią ir brangiausią būstą? Pasižvalgykime po vienus brangiausių gyvenamosios paskirties NT objektų.

„Capital“ etikos komisijos narys, NT brokeris Kęstutis Bružas sako, kad šiuo metu jo parduodamas brangiausias įrengtas butas yra Vilniuje, Antakalnyje, Ąžuolų terasose. Jo kaina 350 000 Eur. Pasak NT specialisto, ši gyvenvietė vertinama pirkėjų, kurie dairosi namų Valakampiuose, Turniškėse.

Prabangus būstas Ąžuolų terasose

„Didžiausi šio buto privalumai – didžiulė terasa, prabangus įrengimas ir efektyvus buto suplanavimas. Buto interjerui skirta daug laiko ir pinigų, naudotos natūralios ir ilgaamžiškos medžiagos, kurios sukuria jaukumo ir prabangos jausmą. Tokių butų būna ypač retai, nes dažniausiai žmonės parduoda savo turimą, nugyventą turtą su mintimi, kad nori naujesnio, modernesnio. O šiuo atveju bute niekas negyveno nė vienos dienos, tai lyg pagal užsakymą pastatyti nauji namai išvengiant pusantrų metų laukimo, įtampos ir rūpesčių pilnai įrengiant būstą“, – tikina K. Bružas.

Kęstutis Bružas

Pasak NT eksperto, tokio būsto pirkėjais dažniausiai tampa aukštas pajamas gaunančios ar verslus turinčios šeimos.

„Tokie žmonės negaili pinigų kokybei, ramybei, solidžiai kaimynystei. Būsto keitimo priežastys labai žmogiškos: tai šeimos pagausėjimas, persikraustymas iš kito miesto, skyrybos, vaikai užaugo ir reikia mažesnio ploto ir panašiai“, – sako pašnekovas.

Prabangus būstas Ąžuolų terasose

Nekilnojamojo turto agentūros „Capital Smart“ biuro valdantysis partneris, NT brokeris Arūnas Pranevičius pasakoja, kad vienas prabangiausių jo projektų Vilniuje – Vingrių 12. Šiame name, pasak eksperto, butų kainos prasideda nuo 3000 Eur už vieną kvadratinį metrą. Butai svyruoja nuo 40 iki 100 kvadratinių metrų ploto.

„Projektas nedidelis, jame tik 10 butų, tačiau kiekvienas iš jų – išskirtinis, nėra vienodo planavimo butų. Beveik visi butai turi erdvius balkonus, didieji butai yra per du aukštus, o viršutiniame aukšte esantys butai – su vaizdais į Gedimino pilį. Įspūdingas ir namo eksterjeras, kuris palieka įspūdį visiems klientams. Didesnių butų kainos su daline apdaila prasideda nuo 230 000 Eur, todėl pirkėjui su pilnu įrengimu objektas kainuos virš 300 000 Eur“, – apie objektą pasakoja A. Pranevičius.

Prabangus būstas Vingrių 12

Šiuo metu, kaip pasakoja NT specialistas, jau tarp įsigijusių butus pirkėjų, 70 proc. pirko iš nuosavų lėšų be banko pagalbos. Tai gerokai aukštesnes nei vidutines pajamas uždirbantys lietuviai arba užsienyje gyvenantys Lietuvos piliečiai.

„Pirkėjai vertina projekto vietą, kuri strategiškai labai patogi: 5 minutės iki Vokiečių gatvės, tačiau tuo pačiu ir atokiau nuo pagrindinio Senamiesčio šurmulio. Pirkėjams taip pat svarbi ir statybų kokybė, inžineriniai sprendimai bei statytojo patikimumas, nes didžioji dalis butų parduota dar statybų stadijoje“, – apie prabangius būstus pasakoja NT ekspertas.

Prabangus būstas Vingrių 12

Dar prabangesnis parduodamas projektas, A. Pranevičiaus teigimu, yra Gedimino prospekte. Parduodami ir maži butai – nuo 34 kvadratinių metrų ploto iki 180 kvadratinių metrų ploto įspūdingi apartamentai.

Šio projekto pirkėjai yra įvairių šalių piliečiai: lietuviai, vokiečiai, rusai, baltarusiai ir kitų šalių atstovai.

„Dalis pirkėjų, perkančių butus nuo 100 kvadratinių metrų ploto, yra šeimos, kurios gyvena Vilniuje, toliau nuo centro, pavyzdžiui, Valakampiuose, tačiau nusprendė grįžti gyventi į miesto centrą. Taip pat sportininkai, kurie ieško erdvaus būsto centrinėje miesto dalyje ir nori investuoti per savo sportininko karjerą uždirbtus pinigus“, – pastebėjo NT brokeris A. Pranevičius.

Prabangus būstas Gedimino prospekte

Prabangius butus Gedimino prospekte perka ir užsieniečiai - užsienio kapitalo įmonių, besikuriančių Lietuvoje, vadovai, verslininkai, perkantys būstą ne nuolatiniam gyvenimui.

„Tokiems pirkėjams yra svarbu erdvė, vaizdai per langus, solidi kaimynystė ir aplink esanti infrastruktūra - restoranai, teatrai ir kitos lankytinos vietos“, – sako A. Pranevičius.

Arūnas Pranevičius

Prabangūs būstai perkami iš nuosavų lėšų, klientai neskuba priimti sprendimo ir įrengimo procesą patiki dizaineriams, kurie sudėlioja visą būsto viziją ir interjero sprendimus

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)