Sostinės Budiniškių gatvėje esančiame 71,04 aro sklype, netoli nuo ankstesnių „Grigalaukio dominijos“ etapų, iškils du penkiaaukščiai daugiabučiai, turėsiantys bendrą požeminį parkingą. Mažaaukščiuose pastatuose suplanuoti 1, 1,5, 2, 3 ir 4 kambarių butai, kurių plotas svyruos nuo 25 iki 85 kv. metrų. Pirmojo aukšto butai turės terasas, o visi kiti – balkonus. Balkonų ir terasų plotas svyruos nuo 3 iki 9 kv. metrų.

Atsižvelgęs į ankstesnių etapų patirtį ir į klientų išsakomus poreikius, vystytojas planuoja, kad net tokį patį kambarių skaičių turintys butai bus skirtingo suplanavimo ir kvadratūros. Štai tarp didžiausio ir mažiausio 3 kambarių buto bus beveik 10 kv. metrų skirtumas. Tai reiškia, kad naujakuriai galės rinktis sau tinkamą būstą atsižvelgdami ir į jo plotą, ir į kambarių skaičių, ir jų suplanavimą. Pavyzdžiui, vieniems butams numatyti langai net į tris pasaulio šalis, kitiems – atskiros drabužinės ar itin erdvios svetainės.

Naują etapą įkvėpė ir sėkmės istorija, ir augantis rajonas

„Vystyti ketvirtąjį projekto etapą apsisprendėme reaguodami į miesto plėtrą. Pašilaičiai – sparčiai besivystanti, todėl strategiškai itin patraukli Vilniaus miesto dalis. Pastaraisiais metais čia aktyviai žvalgosi ir atsidaro prekybos tinklai, plečiasi mokyklos, miesto infrastruktūra – tiesiami dviračių takai, numatomi parkų tvarkymo darbai, kuriamos naujos sporto erdvės. Tai nulemia, jog būsto čia aktyviai dairosi jaunos šeimos arba poros planuojančios vaikus, į kurias šiuo projektu ir orientuojamės. Galvodami būtent apie jas ir jų poreikį vaikams turėti atskirus kambarius, diversifikavome projekto asortimentą ir suplanavome, kad net 52 proc. naujojo etapo būstų bus 3-4 kambarių butai“, – sako Olga Dainytė, „Omberg“ direktoriaus pavaduotoja.

Iš Pašilaičių patogu kitas miesto dalis pasiekti tiek autobusais ar troleibusais, tiek ir automobiliu. Arti aplinkkelis, kuriuo galima išvažiuoti į magistralę Vilnius-Kaunas, paprastai pasiekiamas oro uostas ir autostrada, jungianti Vilnių bei Panevėžį.

O. Dainytė pažymi, kad vystyti ketvirtąjį projekto etapą paskatino ir ankstesnių trijų etapų sėkmė. Iš pirmojo projekto etapo parduoti visi 70 butų, iš antrojo – visi 68. Trečiasis etapas, kuriame suplanuoti 156 butai, šiuo metu statomas. Per penkis aktyvių pardavimų mėnesius šeimininkus atrado 124 butų, jų dar laukia 32.

„Viskas įskaičiuota“ koncepcija – atsižvelgiant į poreikius

Kone visą įmanomą projekto teritoriją vystytojas, atsižvelgęs į gyventojų išsakomus poreikius, numatė paskirti žaliosioms ir laisvalaikio zonoms. „Visai neseniai apklausę penkių didžiųjų Lietuvos miestų gyventojus sužinojome, kokius kriterijus rinkdamiesi būstą jie kelia supančiai aplinkai: 73,3 proc. pageidauja privačios ir uždaros teritorijos, o 39,3 proc. – laisvalaikio erdvių vaikams, paaugliams ir suaugusiems. Šias žinias nieko nelaukdami siekiame pritaikyti praktikoje ir taip savo klientams toliau siūlyti „viskas įskaičiuota“ koncepciją, apimančią ir A+ energinės klasės būstą uždaroje teritorijoje, ir poilsiui skirtas erdves, ir tam suteikiamą įrangą, ir kitas pridėtines vertes“, – sako O. Dainytė.

Naujajame gyvenvietės etape vystytojas suplanavo penkias laisvalaikio erdves, pritaikytas skirtingo amžiaus gyventojų poreikiams. Atskiros erdvės numatytos vaikams ir paaugliams. Pirmiesiems bus įrengtos trijų skirtingų rūšių sūpynės, o antriesiems – karstynės ir batutas. Projekto teritorijoje taip pat numatoma įrengti daugiafunkcinę krepšinio, futbolo ir tinklinio aikštelę. Vyresnieji laisvalaikį galės leisti žaliuojančioje erdvėje, kur suplanuotas šaškių-šachmatų stalas, esant poreikiui netoliese galėtų įsikurti improvizuota bibliotekos lentyna – erdvė gyventojams dalintis knygomis. Vietą projekto teritorijoje atras ir barbekiu erdvė.

Tuo metu norintys pramogauti netoliese esančiose miesto erdvėse specialioje saugykloje ras ir tam reikalingą įrangą: suaugusiems ir vaikams skirtus dviračius ir paspirtukus bei šiaurietiško ėjimo lazdas. Taip siekiama skatinti kaimynų bendrystę, kokybišką laisvalaikį kartu ir Lietuvoje populiarėjančią dalijimosi kultūrą.

Vietą laisvalaikio erdvėms atlaisvino požeminis parkingas

Didžioji dalis parkingo vietų – net 137 – suplanuotos požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje. Dar 17 gyventojų automobilius galės laikyti garažuose. Naujojo daugiabučio gyventojams taip pat bus skirta 70 sandėliukų-dviračių saugyklų.

Projekto statybos darbų pradžia numatoma šių metų IV ketvirtį. 85 proc. baigtumas planuojamas 2020 m. IV ketvirtį, o 100 proc. baigtumas – 2021 m. III ketvirtį. Butų kainos prasidės nuo 39 900 eurų, o vieno kvadratinio metro kaina sieks nuo 1 442 eurų. Būstą čia išsirinkę gyventojai pradinį įnašą galės skaidyti dalimis. Kitaip tariant, 15 proc. buto vertės sukaupti per sutartą laiką, vystytojui kas mėnesį pervedant nustatytą sumos dalį. Įsigyjantiems būstą vystytojas jau yra numatęs ir individualius rekuperatorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)