NT parduota 15 proc. mažiau nei pernai

Registrų centro duomenimis, šalies nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinka toliau lėtina apsukas. Parduotų NT objektų skaičius yra maždaug 15 proc. mažesnis nei prieš metus, o tam įtakos turi objektyvios priežastys: karo Ukrainoje padiktuota ir vis dar nesisklaidanti nežinomybė dėl ateities, iš to išplaukiančios ekonominės pasekmės, taip pat vis dažniau už Lietuvos ribų krypstančios NT pirkėjų akys.

„Pasibaigus pavasariui galima suskaičiuoti šių metų pradžios NT rinkos rezultatus. Šiemet jie yra kuklesni nei praėjusiais metais ir tam yra akivaizdžios priežastys. Pirma, karas Ukrainoje ir besitęsiantis neapibrėžtumas sulaiko dalį pirkėjų nuo investicijų į nekilnojamąjį turtą. Antra, nors NT dažnai laikomas saugia investicija infliacijos laikotarpyje, tačiau vis dažniau girdime atvejų, kai šio saugumo NT pirkėjai ieško jau už Lietuvos ribų. Visa tai lemia, kad paskutinių kelių mėnesių NT sandorių rezultatai yra mažesni nei įprastas pastarųjų metų mėnesio vidurkis“, – sako Registrų centro duomenų analitikas Paulius Rudzkis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)