– Pradėkime nuo sėkmės. Kiek butų pernai pastatė ir kiek pardavė „Bonava Lietuva“? Ar pavyko pasiekti užsibrėžtų tikslų abiejose srityse?

– Praėjusius metus išties galime vadinti sėkmingais. Pradėjome ir netrukus baigsime pirmąjį „Bonava Lietuva“ projektą „Vakarų lėnas“ Pašilaičių mikrorajone. Iš viso jau pastatyta 140 butų, o šiai dienai parduoti – net 127. Reikia pažymėti, kad didžioji butų dalis parduota dar „iš brėžinių“, kas pademonstravo didelį pirkėjų pasitikėjimą mumis, atsižvelgiant į tai, kad neseniai įžengėme į Lietuvos rinką. Apibendrinus metus tikrai galima sakyti, kad tikslai buvo pasiekti, tačiau jau dabar žiūrime į priekį ir tikimės, kad šie metai bus dar geresni, nes planuojame dar du naujus projektus – iš viso daugiau nei 300 butų.

– Kiek pernai pakilo Jūsų parduodamų butų kainos? Jeigu palygintume 2020 ir 2021 metų būtų kainas skirtingose kategorijose (su daline ir su pilna apdaila). Ir procentais ir pagal kvadratinio metro kainą.

– Reikia pripažinti, kad kainos išties kilo, tačiau sąlyginai nedaug. Kainų kilimui įtakos turėjo globalūs procesai – pandemija ir sutrikusios tiekimo grandinės, taip pat augančios statybinių medžiagų ir darbo jėgos kainos. Atsižvelgiant į rinką, turėjome didinti ir investicijas, kurios leido sėkmingai užbaigti projektą. Tuo tarpu tarp 2020 ir 2021 metų „Bonava Lietuva“ parduodamų būstų kainos kilo apie 14 proc., kai visos rinkos – apie 20 proc. Ir čia reikia pažymėti, kad tas augimas apima ir išskirtinai pilną apdailą.

– Bendrai Vilniaus rinkoje pernai kainos augo apie 20 proc., kai kuriais atvejais ir 25 proc. Kokį kainų augimą prognozavote Jūs ir ar jis išsipildė?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)