Tuo metu aplink parką išsidėstę namų kvartalai gyventojams suteikia visas aktyvaus žmogaus vertinamas privilegijas, todėl nenuostabu, kad būstų kainoms šalia Vingio parko matomas spartus augimas, pranešime žiniasklaidai teigia prabangių nekilnojamo turto projektų brokerė Agnė Navickienė.

Nekilnojamojo turto „SOLDS” įkūrėjos A. Navickienės teigimu, būtent dėl Vingio parke esančio balanso tarp miesto ritmo ir gamtos, kokybiškos architektūros ir statybos, daugelis žmonių vis dažniau nori įsigyti būstus aplink parką esančiose gyvenamosiose zonose, o būstų kainos – artėja prie didžiausių Vilniuje.

„Skubantis miesto žmogus nori būti įvykių sūkuryje, bet kartu ir mėgautis ramybe bei komforto jausmu. Būtent šią harmoniją vilniečiai gali rasti čia – Vingio parke. Aplink jį taip pat puikiai išvystyta infrastruktūra: netoliese yra parduotuvės, mokyklos, darželiai ir kiti svarbūs objektai. Patogi lokacija – yra vienas iš aspektų renkantis būstą, į kurį atsižvelgia šiandienos žmogus, o vis įdomesni architektūros sprendimai, naujuose būstuose, nelieka nepastebėti”, – pastebi ekspertė.

Vingio parkas yra išsidėstęs Neries upės slėnyje, kuriame didmiesčio ritmas harmoningai pinasi su maloniu gamtos prieglobsčiu. Vasarą sportą mėgstantys vilniečiai aktyviai važinėja dviračiais, riedučiais ar riedlentėmis, žiemą – čiuožia slidėmis.

Architektų teigimu, į Vingio parką vedančioje pagrindinėje Čiurlionio gatvėje yra išsidėstę savitos architektūros, akiai patrauklūs ir prabangūs, tiek senos, tiek naujos statybos pastatai, tad natūralu, kad būstų kainos joje, pilnai konkuruoja su naujais objektais senamiestyje.

„Tai viena gražiausių Vilniaus gatvių, su savita istorija, kurią pradeda gerbti ir naujų statinių vystytojai. Tokių gatvių sostinėje tėra kelios, tad gerai įrengto būsto įsigijimas joje, gali būti laikoma ilgalaike investicija”, – sako architektė Jurgita Liubartaitė.

Pasak „Solds” įkūrėjos A. Navickienės, dėl visų Vingio parko teikiamų privalumų, aplink Vingio parką pirmoje zonoje esantis turtas įgauna vis didesnę vertę.

„Manau, kad arčiausiai parko esančių prabangių namų ar butų vertės turi potencialo augti, ypač jei parkas bus toliau tvarkomas. Vingio parkas turėtų tapti garsaus Niujorko Centrinio parko lietuviška versija, apsupta vienais brangiausių būstų visoje sostinėje, kuriuose gyvenimą rinksis atitinkami žmonės”, – sako ji.

Išskirtinių NT projektų brokerės A. Navickienės teigimu, M. K. Čiurlionio gatvė yra ne tik pagrindiniai vartai į Vingio parką, bet ir ideali vieta norintiems gyventi miesto širdyje, gamtos apsuptyje. Gatvė tėra vos už 15-20 minučių kelio pėsčiomis nuo Gedimino pilies, Katedros, senojo Vilniaus universiteto pastatų ir kitų kultūros bei pramogų objektų.

Kaip pavyzdį, A. Navickienė pateikia šiuo metu parduodamą beveik 200 kv. m. būstą Čiurlionio gatvėje, kurio kaina siekia 990 tūkst. eurų su privačiu požeminiu garažu. Modernus buto vidus įrengtas naudojant tik natūralias ir kokybiškas medžiagas. Dvi terasos, kurios orientuotos į dvi skirtingas puses, leis mėgautis tiek augančia Naujamiesčio panorama, tiek Vingio parko žaluma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)