Investuotojai iš viso pasaulio

Kaip teigia S. Puškovaitė, Marbelja šiuo metu yra tapusi vienu karščiausių taškų – į nekilnojamąjį turtą šiame Ispanijos kurorte dairosi investuotojai iš viso pasaulio.

„Marbeljoje kainos laikosi gana stabilios, todėl čia investuoja visas pasaulis. Tačiau pastaruoju metu labai stipriai suaktyvėjo investuotojai iš Kanados, JAV, Lenkijos ir Lietuvos, ko anksčiau nebūdavo. Labai daug lietuvių, kurie turėjo būstus Tenerifėje, Prancūzijoje, Kipre ar Nidoje, juos parduoda ir perka NT čia, Marbeljoje. Vienas labiausiai skatinančių veiksnių turbūt yra tas, kad europiečiai tam gali gauti net iki 60 procentų finansavimą“, – tvirtina S. Puškovaitė.

S. Puškovaitė


Vilioja didelė nuomos grąža ir geri orai

Pasiteiravus, kokios dar priežastys lietuvius skatina investuoti į NT Marbeljoje, specialistė atskleidžia, kad tautiečiai savo santaupas stengiasi išskaidyti ir nelaikyti jų vienoje vietoje.

„Vietoj to, kad turėtų tris butus Vilniuje arba du namus Palangoje, lietuviai pinigus ir savo investicijas nori labiau išskaidyti, atsidaryti sąskaitą užsienyje, turėti planą B. Kitas dalykas, nuomos grąža Marbeljoje yra daug didesnė negu, tarkim, Nidoje ar Palangoje, kur sezonas tęsiasi 2–3 mėnesius. Čia mes turime 320 saulėtų dienų per metus“, – pasakoja S. Puškovaitė.

NT specialistė teigia, kad dažnai standartinio būsto kaina Marbeljoje taip pat yra gerokai mažesnė nei, pavyzdžiui, Vilniuje.

„Dviejų miegamųjų butą naujos statybos name Marbeljoje galima nusipirkti už 200 tūkstančių eurų. Ir čia kaina jau su automobilio statymo vieta, sandėliuku, visiškai įrengto buto su baldais bei visa buitine technika. Ir dar nepamirškime baseino kieme bei vaizdo į jūrą“, – sako NT specialistė.

NT Marbeljoje

Sezonas, trunkantis pusę metų

S. Puškovaitė teigia, kad Marbeljoje egzistuoja du pagrindiniai investavimo būdai ir atskleidžia, kad čia vis dar labai populiaru pirkti butus iš brėžinių.

„Pirmasis būdas – kai investuojama į dar tik statomus projektus, kurie bus užbaigti po 24 mėnesių, o antrasis – pirkti jau pastatytą butą ar namą ir jį nuomoti. Pirmuoju atveju, kai projektas jau bus užbaigtas, yra labai tikėtinas kainos prieaugis. Jis gali siekti net ir 30 procentų. Čia yra labai populiaru pirkti butus iš brėžinių. Pavyzdžiui, investuotojai ateina ir rezervuoja tris butus iš brėžinių, įmoka tuos 30 procentų ir laukia 24 mėnesius. Po 24 mėnesių jie dažniausiai juos parduoda, pasiimdami savo pelną. Tad, kaip pavyzdys, rezervavus butą už 200 tūkstančių, galima po dvejų metų jį parduoti už 280–300 tūkstančių eurų. Tai yra labai dažnas ir realus atvejis“, – tvirtina S. Puškovaitė.

NT Marbeljoje

Nekilnojamojo turto specialistė teigia, kad įsigytus būstus daug kas nusprendžia ir nuomoti, mat čia vyraujančios nuomos kainos taip pat leidžia pasidaryti didelį pelną.

„Nuomos kainos Marbeljos centre dviejų miegamųjų bute savaitei liepos–rugpjūčio mėnesiais siekia 3000 eurų. Penkių miegamųjų namo nuoma atsieina 10 tūkstančių eurų savaitei. Bet reikia atsižvelgti į tai, kad nuomos sezonas čia prasideda jau nuo balandžio 1-osios ir tęsiasi iki pat spalio pabaigos. Kitais šešiais mėnesiais kainos yra truputį mažesnės, tačiau tuo metu į Marbelją suplūsta kiti turistai – golfo žaidėjai. Jie atvažiuoja čia pažaisti golfą ir taip pat ieško, kur būtų galima išsinuomoti būstą. Todėl tuo laikotarpiu labai populiarūs būna butai, esantys netoli golfo laukų ir turintys šildomą baseiną“, – NT turto kainas Marbeljoje atskleidžia S. Puškovaitė.


Perka tiek sau, tiek nuomai

Nekilnojamojo turto specialistė teigia, kad Marbeljoje sudarytos visos sąlygos, leidžiančios pirkėjams nesukti galvos dėl įsigyto būsto nuomos.

„Yra keli investuotojų tipai. Vieni nori turėti būstą sau, kad galėtų čia kartais atvažiuoti pabūti, o kai jų nėra – pageidauja, jog turtas būtų nuomojamas. Tokia galimybė tikrai egzistuoja – yra administratoriai, kurie nuomoja nekilnojamąjį turtą, kol savininko nėra. Kai šis pasako, kad tam tikromis datomis atvyks į Marbelją, tas laikas būna užrezervuojamas ir tuomet jis gali savo būste gyventi. Kiti NT perka tik sau, kad turėtų, kur atvažiuoti paatostogauti, o dar kiti perka tik nuomai. Yra netgi specialūs projektai, kurie užsiima turto nuoma. Pavyzdžiui, parduoda žmogui butą ir jam jį nuomoja, teikia viešbučio paslaugas. Savininkas gali naudotis tuo butu, tarkime, 8 savaites per metus savo reikmėms, o visą kitą laiką jis būna nuomojamas. Tokiu būdu yra tikėtina 6 proc. grąža“, – teigia S. Puškovaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją