„Tyrimas patvirtino pastebimas tendencijas, kad šiandien žmonės ieško tokios gyvenamosios aplinkos, kuri maksimaliai atitiktų jų gyvenimo būdą ir pasaulėžiūrą. Atsižvelgdami į pirkėjų lūkesčius ir siekdami išskirtinumo rinkoje, vystytojai vis daugiau dėmesio skiria naujų būsto projektų koncepcijoms. Kruopščiai apgalvojama, į kokį rinkos segmentą orientuoti projektą, kaip atliepti to segmento pirkėjų poreikius ir vertybes, kokius sprendimus tam geriausia pasitelkti“, – pranešime spaudai sako rinkodaros ekspertė ir NT rinkodaros ir pardavimų įmonės „RED M“ vadovė Elina Mesengiser-Garber.

E. Mesengiser-Garber atkreipia dėmesį, kad jei anksčiau pridėtinės vertės buvo aktualios tik prestižinės klasės būsto pirkėjams, šiandien patrauklių, išskirtinių, kasdienybę palengvinančių sprendimų tikisi ir vidutinės, ekonominės klasės būsto pirkėjai.

„Įdomūs techniniai ar architektūriniai būsto sumanymai, apželdinta ir sutvarkyta aplinka, vaikams ir suaugusiesiems skirtos poilsio ir laisvalaikio erdvės, lauko sporto aikštelės, specialios aikštelės augintiniams, šalia esantys parkai, ežerai, upės, galimybė naudotis žaliąja energija – šie ar panašūs sprendimai suteikia naujakuriams didesnį komforto jausmą. Jau nebepakanka gražiai atrodančios projekto koncepcijos tik kaip reklamos tikslais sukurtos priemonės – reikalingi realūs sprendimai, kruopščiai apgalvotos detalės“, – priduria E. Mesengiser-Garber.

Besikeičiančią pirkėjų elgseną pastebi ir NT vystymo bendrovės „Grand House LT“ vadovas Jonas Skerla. Anot J. Skerlos, namus lietuviai keičia vis dažniau ir drąsiau.

„Pamažu ir pas mus įsitvirtina skandinaviškas požiūris, kad namai ir daiktai turi tarnauti žmogui, atitikti konkretaus gyvenimo tarpsnio poreikius ir galimybes. Šiuos pokyčius didele dalimi diktuoja į būsto pirkėjų gretas aktyviai įsiliejantys Y ir Z kartos atstovai“, – teigia pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)