Su 50 procentų nuolaida pradinė istorinio ir kultūrinio paveldo objekto kaina siekia 2 315 767 Baltarusijos rublius (apie milijoną eurų). Be pačių rūmų su visais šalia esančiais pastatais ir statiniais, kurių bendras plotas užima 2,5 tūkstančio kvadratinių metrų, aukciono laimėtojas taip pat gaus teisę 50 metų nuomoti žemės sklypą, rašo realty.tut.by.

Rūmų pastatą (tada dviejų aukštų) kunigaikščiai Četvertinskiai 1795 metais gavo dovanų iš paskutinio Abiejų Tautų Respublikos karaliaus Stanislovo Augusto Poniatovskio. Vėliau pastatas buvo kelis kartus perstatytas, papildytas naujais elementais. Taip atsirado flygeliai pastato šonuose, dekoratyviniai balkonai ir visas trečias aukštas.

Rūmai gardine

Maždaug nuo XIX amžiaus šeštojo dešimtmečio dalis dvaro buvo išnuomota pašto ir telegrafo tarnybai, o vėliau – Antrojo armijos korpuso internatui ir apskrities kariuomenės vado administracijai. Be to, beveik iki pat Antrojo pasaulinio karo pradžios dalis dvaro komplekso patalpų buvo paversta šeimyniniais butais. Viename tokių butų 1890 metais gimė garsus lenkų archeologas ir numizmatas, Gardino istorijos ir archeologijos muziejaus įkūrėjas Jozefas Jodkovskis.

Kai baigėsi karas, beveik iškart rūmų kompleksas buvo perduotas Grodno miesto karo teismui ir komendantūrai, čia jie ir buvo įsikūrę iki pat 2014 metų. Nuo to laiko miesto valdžia taip ir nesugalvojo, ką daryti su Četvertinskių rūmais. Galų gale buvo nuspręsta visus rūmų kompleksui priklausančius kapitalinius statinius parduoti privačiam investuotojui.

Rūmai gardine

Pagal elektroninio aukciono sąlygas naujasis rūmų savininkas gali rekonstruoti jį į administracinės ar kultūrinės-edukacinės paskirties objektą. Aukciono laimėtojas privalo pasirašyti įsipareigojimą saugoti nekilnojamą istorinę-kultūrinę vertybę, o per kitus ketverius metus – atlikti kapitalinį rūmų remontą ir pradėti juos eksploatuoti.

Dalyvauti aukcione turi teisę juridiniai asmenys ir individualūs verslininkai, tiek baltarusiai, tiek užsienio piliečiai.

Aukcionas vyks rugsėjo 22 dieną elektroninės prekybos platformoje „BUTB-Imuščestvo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)