1) Abrucai, Italija

Abrucai Italijoje – viena iš žaviausių ir įperkamiausių vietų Europoje. Be to, itin palanki apsigyventi išėjus į pensiją. Retokai apgyvendintas regionas, kur Vidurio Italija susilieja su tingesniais šalies Pietumis, vaizdingumu nenusileidžia Toskanai ar Umbrijai, tik menkiau atrasta. Įsigyti butą puikioje nuostabios provincijos vietoje tiek pakrantėje, tiek kalnuose galima vos už 899 eurus už kvadratinį metrą. Nedidelis, tačiau jaukus namelis provincijoje gali kainuoti 44,3 tūkst. eurų.

Abrucai

2) Istrija, Kroatija

Dar vienas nebrangus kampelis Pietinėje Europoje – Kroatijos Istrijos pusiasalis, kur, pavyzdžiui, butą Puloje galima įsigyti nuo 1163 eurų už kvadratinį metrą.

Kroatija ribojasi su Adrijos jūra, tad siūlo net du kone idealius pasirinkimus – gyventi pakrantėje arba toliau nuo vandens, kur plyti pievos, klesti vynuogynai ir sirpsta alyvuogės. Istrijoje tikrų tikriausia tvirtovių ir varpinių pasakų šalis, tarsi medus bites kadaise traukusi romėnus, kurie čia paliko nemažai įspūdingų statinių. Vienas iš tokių išlikusių stebuklų – puikiai išlikęs koliziejus Puloje. Vėliau regiono kontrolę į savo rankas perėmė venecijiečiai, taip pat palikę nemenką architektūrinį palikimą. Istrijoje gamta ir žmogus daugybę šimtmečių dirbo išvien ir sukūrė labai ypatingą, kone magišką, kraštą. Tiesą sakant, senovės romėnai Istriją netgi vadino Tierra Magica.

Istrija

3) Valeta, Malta

Šiek tiek brangesnė vieta – Maltos sostinė Valeta. Trijų salų valstybė Malta – ryškiausias Pirmojo pasaulio brangakmenis, švytintis Viduržemio jūroje. Europos Sąjungai priklausanti Malta, kur be problemų be kitų kalbų galima susikalbėti anglų kalba, atrodo kaip idealus pasirinkimas apsigyventi – ir ne veltui. Čia puiki sveikatos priežiūros sistema, o lėktuvu gana greitai galima pasiekti norimą Europos kampelį. Maltiečiai šilti ir draugiški, noriai besidalinantys savo turtinga kultūra su kitais. Valeta – vienas iš istoriškai svarbiausių miestų, XVI amžiuje pastatytas Maltos ordino. Šiuo metu kvadratinis metras nekilnojamojo turto čia kainuoja vidutiniškai 1169 eurus.

Būtina akcentuoti, jog Malta taiko apribojimus užsieniečiams, norintiems šalyje įsigyti nekilnojamojo turto: privalu, perkant butą, išleisti bent 104 tūkst. 737 eurus, o perkant namą – 174 tūkst. 514 eurų.

Valeta

4) Algarvė, Portugalija

Portugalijai priklausantis Algarvės regionas jau ne vieną dešimtmetį traukia pensininkus iš viso pasaulio. Šiuo metu šioje vietovėje gyvena per 100 tūkst. pensinio amžiaus užsieniečių. Per metus čia saulė šviečia net 3300 valandų, o tai reiškia, kad čia daugiausia saulėtų dienų visoje Europoje. Nieko keisto, kad būtent šią vietą atostogoms renkasi saulės išsiilgę europiečiai ir noriai pasilieka visus šalčiausius Šiaurės Europos mėnesius.

Algarvės turima 160 kilometrų pakrantė nubarstyta uolingomis atkarpomis, lagūnomis ir stebuklingo grožio balto smėlio paplūdimiais, nemažai kurių įvertinti prestižiniais Mėlynosios vėliavos apdovanojimais. Vanduo akinamai mėlynas, o vaizdai nuo uolų gniaužia kvapą. Kitaip tariant, dienų dienas galima leisti paplūdimyje maudantis, deginantis ir plaukiojant laivu. Be to, regionas gali pasigirti net 42 golfo laukais, ir dažnai įvardijamas kaip geriausia vieta golfo entuziastams visoje žemyninėje Europoje.

Kvadratinis metras nekilnojamojo turto Algarvėje kainuoja nuo 1191 euro.

Algarvė

5) Bukareštas, Rumunija

Rumunijos sostinės Bukarešto senamiestis – vienintelė šio miesto dalis, kuriai pavyko išvengti Nicolae Ceausescu buldozerių. Visai neseniai istorinėje miesto dalyje atlikta rimtų restauravimo darbų. Šiandien Bukarešto senamiestyje daug išskirtinai pėstiesiems skirtų gatvių, kavinių, restoranų, bažnyčių ir muziejų. Tiesą sakant, visas miestas – Europos miestų kultūros ir meno galerija po atviru dangumi.

Kvadratinio nekilnojamojo turto metro kaina Rumunijos sostinėje – apie 1268 eurai.
Svarbu: nors Rumunija ir Kroatija yra Europos Sąjungos valstybės narės, abi turi savą valiutą. Rumunija turi lėją, o Kroatija – kuną. Nepaisant to, nekilnojamojo turto kaina tiek Rumunijoje, tiek Kroatijoje pateikiama eurais.

Bukareštas

6) Budva, Juodkalnija

Įsigyti namus Budvos pakrantėje galima vos už 1629 eurus už kvadratinį metrą. Budva – daugiau nei 2500 metų miestas prie Adrijos jūros. Pakrantė, supanti šį miestą, džiugina nuostabiais balto smėlio paplūdimiais ir Viduržemio klimatu.

Budva

7) Atėnai, Graikija

Graikijoje tebesitęsia ekonominė krizė, o tai atspindi ir nekilnojamojo turto vertė. Vidutinė nekilnojamojo turto kvadratinio metro Graikijos sostinėje kaina siekia apie 1250 eurų.

Atėnai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)