Prieš keletą mėnesių skelbta, jog dėl pačiame miesto centre esančios apygvendinimo įstaigos derasi viešbučių tinklus valdantys verslininkai, tačiau šiandien jau kalbama, kad šio objektu domisi ir kitokie pirkėjai. Nebūtinai čia ir toliau veiks viešbutis.

Nebūtnai viešbutis

„Kalbam su keliais klientais, kurių nenoriu įvardinti. Deramės ne tik su viešbučių tinklu ir gali būti, kad ateityje pastato paskirtis keisis“, – sako Nerijus Čaplikas, „Capital“ Alytaus ir Marijampolės biurų vadovas.

Viešbučio plotas 1853 kv. m., už visą objektą prašoma 475 tūkst. eurų. Tačiau jis neužima viso pačiame miesto centre stovinčio pastato. Apgyvendinimo paslaugos teikiamos dviejuose aukštuose.

Reikalingi tik maži plotai

Už „Dzūkiją“ prašoma kaina, jei perskaičiuotume, kiek kainuoja kvadratinis metras, Alytuje nėra didelė. Neseniai kitos patalpos parduotos po 350 eurų už kvadratinį metrą. Tačiau tiek mokama tik už palyginti mažus objektus. Pasak NT agento, pačiame Alytaus centre žmonės ieško komercinių patalpų, užimančių iki 100 kvadratinių metrų. Jei pasitaiko toks ypatingai patrauklus objektas, už kvadratinį metrą gali būti mokama iki 1 tūkst. eurų. Tokie plotai patrauklūs nuomai. Jų reikia smulkiam verslui, ieškančiam 50–100 kvadratinių metrų patalpų. Palyginimui, administracinio pastato, kuriame per du aukštus virš 800 kvadratinių metrų išnuomoti nepavyksta jau ilgiau nei metus.

Dzūkijos sostinės centre nuoma paprastai kainuoja nuo 6 iki 10 eurų už kvadratinį metrą.

Palaiko sportininkai

„Dzūkijos“ viešbučio trūkumas nuomai tas, kad jis ne pirmame aukšte – užima antrą ir trečią aukštus. Po juo komercinės patalpos. Virš jo Valstybinė mokesčių inspekcija“, – sako N. Čaplikas.

Vietiniai verslininkai pripažįsta, kad viešbučių verslas mieste nėra ypatingai perspektyvus. Rinkos nepakeistų net jei miesto centre įsikurtų tinklinė apyvendinimo įstaiga.

Alytus ne turistinis miestas. Mes priklausome nuo verslo klientų ir sportininkų, kurie atvažiuoja į mūsų sporto areną. Kuo daugiau užsienio įmonių ir kuo jos aktyvesnės, tuo mums geriau“, – aiškina Irena Borevičienė, viešbučio „Senas namas“ vadovė.

Jis sako, kad apgyvendinimo įstaigos gyveno kur kas geriau, kol pilna jėga veikė „Snaigė“, Alytaus medvilnės kombinatas ir kitos didelės įmonės. Dabar dominuoja palyginti mažos įmonės.

Mieste veikia 3–4 viešbučiai. Vienas iš jų skirtas sportininkams.

„Jei į miestą ateis kuris nors viešbučių tinklas, mūsų versle tai nieko nepakeis“, – tikina I. Borevičienė.

Ji sako, kad šiandien alytiškiai konkuruoja ne tik tarpusavyje, bet ir su Druskininkais. Kai kurios įmonės svečius apgyvendina kurorte, kur kur kas daugiau paslaugų ir pramogų nei pačiame Alytuje, ir juos vežioja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)