Mažo ploto, tačiau pasiūlymų yra

Sakykime, kad buvote labai taupus arba pardavėte nekilnojamąjį turtą regione ir turite 40 tūkst. eurų, kuriuos norite investuoti į būstą, kuriame galbūt gyvensite pats arba jį nuomosite. Arba gaunate mažas pajamas ir bankas jums siūlo tik tokio dydžio paskolą. Ar įmanoma už tokią sumą įsigyti nekilnojamojo turto?

Nekilnojamojo turto bendrovės „Inreal“ Tarpininkavimo departamento vadovas Julium Belanoška sako, kad misija įsigyti butą už 40 tūkst. eurų yra ne tik įmanoma, bet ir gali tapti patrauklia galimybe žmonėms, gaunantiems mažesnes pajamas, įsigyti mažo ploto, bet nuosavą NT.

„Pirmiausia, reikia pasakyti, kad ši suma nėra tokia maža, jog būtų ypač menkas būstų pasirinkimas. Žinoma, sumos dydis riboja būsto plotą. Akivaizdu, kad tai bus maži arba labai maži būstai“, – tikina pašnekovas.

J. Belanoška

Ekspertas tęsia, kad galima rasti 40 tūkst. eurų vertės NT pasiūlymų ir prastos, ir geros reputacijos rajonuose.

„Negalima apsiriboti tik labai prastais rajonais ar labai toli nuo miesto centro esančiais. Ir miegamuosiuose rajonuose, negarsėjančiuose nusikaltimais ar pan., galima įsigyti būstą už tokią sumą. Akivaizdu, kad tai nebus labai didelis būstas, bet ir hipotetiškai žiūrint, jeigu tai bus labai mažas, 20 kv.m butas, jis gali būti miegamajame rajone“, – svarsto J. Belanoška.

Pasak NT eksperto, už 40 tūkst. eurų galima dairytis ne tik bendrabučio tipo butų, kaip dažniausiai mano pirkėjai, bet ir kitų alternatyvų, kurių plotas yra nuo 15-20 kv.m iki 25-30 kv.m.

„Pavyzdžiui, loftai yra vienas iš variantų, tai turbūt yra viena pagrindinių alternatyvų bendrabučio tipo būstams. Lygiai taip pat yra visokios namų dalys, palėpės ir pan., ne visiškai standartiniai sprendimai. Akivaizdu, kad juos vienija vienas vardiklis – mažas plotas“, – pabrėžia J. Belanoška.

Galima rasti ir Perkūnkiemyje

NT ekspertas J. Belanoška vardija rajonus, kuriuose yra didžiausia tikimybė rasti būstų už 40 tūkst. eurų. Anot jo, tai – Naujininkai, Markučiai, Naujoji Vilnia. Pašnekovas priduria, kad kai kuriuos pirkėjus nuo pigaus būsto pirkimo gali sustabdyti būtent vietos, kurioje yra planuojamas pirkti NT, reputacija. Be to, pasak J. Belanoškos, tikėtina, kad dauguma atvejų, įsigijus pigų būstą, į jį reikės nemažai investuoti.

„Pagrindinė rizika, kurią aš matyčiau, labiau susijusi su vieta, kurioje yra butas. Saugumo prasme, investicijų į aplinką, namą, laiptinę ir pan., gal ne pati geriausia kaimynystė, o tai gali sukelti nepatogumų“, – svarsto NT ekspertas.

Tačiau čia pat J. Belanoška priduria, kad būsto 40 tūkst. eurų galima dairytis ir Perkūnkiemio mikrorajone.

„Buto kaina šiame rajone svyruoja nuo 1000 iki 1300 eurų už kv.m. Tai tikrai galima rasti būstą, kurio kaina būtų apie 40 tūkst. eurų. Ar tokių pasiūlymų yra šiandien, nežinau, reiktų ieškoti. Ir jau kalbėtume tokiu atveju apie dalinę apdailą“, – pabrėžia pašnekovas.

Daugiabučiai

Kokį būstą galima įsigyti už 40 tūkst. eurų?

Nekilnojamo turto ekspertė, „Capital home“ biuro savininkė Rasa Mitkienė pasakoja, kad paprastai Vilniuje būstų už 40 tūkst. nėra daug. Pašnekovė dalijasi vieno iš tokių butų, esančių Naujamiestyje, nuotraukomis.

„Pavyzdžiui, parduodamas visai naujai ir pilnai įrengtas ekonomiškas studijos tipo, vieno kambario butas paaukštintame pirmame aukšte. Jo plotas yra 12 kv. m“, – apie butą pasakoja NT ekspertė.
Ji tęsia, kad tokių pasiūlymų sostinėje ar aplink ją yra labai nedaug.

Rasa Mitkienė, NT ekspertė

Pasak R. Mitkienės, toks butas yra gera investicija tiems, kurie ieško buto nuomai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (242)