„Delfi TV“ laidoje „Delfi tema“ NT ekspertas, NT bendrovės „Reala“ vadovaujantis partneris Antanas Kišūnas jau prieš kelias savaites sakė, kad būsto pirkėjai pagaliau ėmė skaičiuoti. Jo teigimu, dar vasarą ir pavasarį apie NT įsigijimą galvojančių žmonių sprendimą lemdavo pasiūla ir būsto kaina, jie aktyviau ieškojo sau tinkamo NT. Šiuo metu lietuviai taip pat yra aktyvūs, domisi NT pasiūlymais, tačiau jų sąlygų sąrašą papildė būsto paskolų palūkanų dydžiai ir bendros nuotaikos ne tik NT rinkoje, bet ir kituose segmentuose.

„Žmogus tampa finansiškai labiau išprusęs, seka visas naujienas, rizikas, lūkesčius ir vis daugiau pirkėjų priima sprendimą laukti. Žmonės skaičiuoja ir laukia, kada nukris kainos. Laukti nusprendžia ir investuotojai, kurie perka ne pirmą būstą sostinėje ar pajūryje. Jie paprastai yra finansiškai stabilūs ir įžvalgūs, todėl visuomet klausia, ar nebūtų geriau palaukti pavasario, kai nebebus sąskaitų už šildymą ir galbūt kainos nukris“, – pasakoja A. Kišūnas.

Kad žmonės ėmė laukti, rodo ir NT pardavimų skaičiai. Pirkėjai savo laukimu sako, kad tokios NT kainos jiems nebetinka, todėl pardavėjai yra priversti situacijos kontrolę atiduoti būtent į pirkėjų rankas. Ar tai reiškia, kad dabar – geriausias laikas sudaryti „gyvenimo sandorį“?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją