„Šis projektas ypatingas ne tik dėl savo aukščio. Kadangi jis yra miesto centre – verslo traukos zona tapusiame Konstitucijos prospekte – „Tower“ reikšmingai prisideda prie Vilniaus centro panoramos formavimo. O žvelgiant iš nekilnojamojo turto (NT) rinkos perspektyvos, pastatas išskirtinis tuo, kad tai vienas iš nedaugelio multifunkcinių gyvenamųjų objektų, naujai iškilusių centrinėje miesto dalyje. Be to, šioje miesto dalyje jis yra ir pats moderniausias“, – sako NT paslaugų bendrovės „Resolution“ Būsto projektų grupės vadovas Algirdas Navickas. „Resolution“ patikėta didžiosios butų dalies pardavimų ir rinkodaros paslaugų teisė.

Algirdas Navickas

Investicijos į šį projektą iš viso sudarė apie 40 mln. eurų, o bendras projekto plotas siekia 27 775 kv. m. Jame galima įsigyti tiek vienam asmeniui, tiek šeimoms skirtus butus, kurių plotas – nuo 40 iki 200 kv. m., taip pat išsinuomoti komercines patalpas, esančias 1-4 pastato aukštuose. Didžioji dalis siūlomų butų turi balkonus ar terasas, apie 30 butų – pilnai įrengti.

Pastate įrengta 220-ies vietų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, kurioje taip pat veikia elektromobilių įkrovimo stotelės, dviračių saugykla su persirengimo kambariais ir dušais.

Užims mažai užpildytą būsto rinkos nišą

A. Navickas pažymi, kad šis gyvenamasis pastatas Vilniaus būsto rinkoje užims nišą, kurioje iki šiol pasiūla buvo gan maža: tai naujos statybos butai miesto centre.

„Norintieji įsigyti būstą centrinėje Vilniaus dalyje paprastai turi galimybę rinktis arba labai aukštos kainos būstą prestižiniame segmente, arba ieškoti alternatyvų senos statybos namuose. Šiame projekte galima įsigyti įvairių kainų lygių apartamentus priklausomai nuo aukšto ir pastato dallies, kurioje randasi butas. Tokio tipo objektų Vilniuje iki šiol buvo labai nedaug, arba dėl mažo siūlomų butų skaičiaus jie negalėjo užtikrinti didesnės, skirtingų klientų poreikius atitinkančios pasiūlos.“, – pasakoja A. Navickas.

R. Šimašius lankėsi #Tower apartamentuose

Butų su daline vidaus apdaila kainos „Tower“ prasideda nuo 2400 Eur/kv.m. Palyginimui Naujamiestyje vidutinės naujos statybos butų su daline apdaila kainos 2019 m. I pusmetį viršijo 2200 Eur/kv. m, Žvėryne jos buvo 2500 Eur/kv. m, o Užupyje 2800 Eur/kv. m.

DELFI primena, kad dar 2018 metų pradžioje projekto vystytojas „Irec Baltic“ tvirtino, jog kvadratinio metro kainos dangoraižyje svyruoja nuo 2800 eurų iki net 12 000 eurų, o bendrovės komercijos direktorius Saulius Kulvietis prieš metus sakė, kad apie kainų mažinimą net nesvarstoma.

Paklausta, kodėl per metus taip nukrito mažiausia kvadratinio metro kaina, Toma Šaučikovė, „Resolution“ rinkodaros ir komunikacijos vadovė, informuoja, kad prie „Tower“ projekto pardavimų prisijungė jam visiškai pasibaigus, o kainodara buvo nustatyta remiantis NT rinkos duomenimis ir analitikų skaičiavimais. Įmonė parduoda 128 butus nuo 6 iki 17 aukšto imtinai. Šiuo metu parduoti 24 butai (19 proc.).

Pastato fasadas – iš išmanaus stiklo

Daug dėmesio vystant šį NT objektą skirta inžinerinėms sistemoms ir technologijoms, kurios prisidėtų prie gyvenimo kokybės pastate užtikrinimo. Pavyzdžiui, pastato išorines sienas sudarantis stiklas yra išmanus – stiklo paketai sulaiko 70 proc. saulės energijos ir taip mažina perteklinės šilumos susidarymą. Patalpų temperatūrą, vėdinimo ir vėsinimo sistemų darbą galima reguliuoti išmaniąja programėle. Projektui yra suteikta A energinio naudingumo klasė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)